Stipendije na Twente univerzitetu u Holandiji

Twente univerzitet dodjeljuje University Twente Scholarship (UTS) stipendije studentima koji žele da upišu magistarske studije na tom Univerzitetu u Holandiji.


UNIVERSITY OF TWENTE

OBLAST:

Primijenjena matematika, primijenjena fizika, biomedicinski inženjering, poslovne administracije, poslovne informacione tehnologije, hemijski inženjering, građevinarstvo i menadžment, komunikacije, računarstvo, obrazovne nauke i tehnologije, elektrotehnika, menadžment u oblasti ekologije i energije, evropske studije,mehanika, itd.

OPIS

Dodjeljuje se pedeset stipendija od kojih svaka iznosi od 3.000 do 25.000 eura za jednogodišnje i uz mogućnost za dvogodišnje studije u Holandiji. UTS stipendije su namijenjene izvrsnim studentima koji dolaze iz zemalja članica EU / EEA, kao i zemalja koje nijesu članice EU / EEA, a koji se prijavljuju za magistarski program na Univerzitetu Twente, piše mladiinfo.

U slučaju dvogodišnjeg studijskog programa, studenti mogu dobiti dodatni UTS u iznosu koji je isti kao u prvoj godini kako bi se pokrili troškovi druge godine. Stipendija može biti obnovljena tokom druge godine samo u slučaju ako studenti:

– imaju prosječnu ocjenu 7 (od 10) na kraju trećeg kvartala prve godine;
– najmanje 50% evropskih kredita na kraju trećeg kvartala prve godine.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju studenti koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • prijava za UT stipendiju je procedura odvojena od prijave za prijem na Univerzitet Twente
  • bez obzira na finansiranje, kandidat prvo mora dobiti prijemno pismo;
  • kandidat je prethodno (privremeno) primljen za jedan od kvalifikacionih UT postdiplomskih programa koji počinju u školskoj godini 2018/2019 (septembar);
  • nakon završetka aplikacije, može proći do osam nedjelja prije nego što kandidat dobije rezultate;
  • kandidat mora imati studentski broj;
  • kandidat nije prethodno završio UT postdiplomski program;
  • kandidat je podoban za dobijanje holandske vize (ako je primjenjivo);
  • kandidat je položio IELTS (6.5 poena) ili TOEFL (iBT 90) testove, sa dodatnih 6.0 poena za govorne vještine engleskog jezika;
  • kandidat pripada 5-10 procenata najboljih studenata godine.

NAČIN PRIJAVE

Kandidati se prvo moraju prijaviti za magistarski program na Twente univerzitetu. Nakon što kandidat dobije pismo o odobrenju upisa / prijema, biće mu dodijeljen studentski broj uz pomoć kojeg će imati pristup prijavnom obrascu za stipendiju.

ROK ZA PRIJAVU:

1. februar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet Twente je javni istraživački univerzitet koji se nalazi u Holandiji. Univerzitet nudi diplome iz oblasti društvenih nauka i egzaktnih nauka i visoko je specijalizovan u oblasti inženjeringa.

(STUDOMAT.ba)