Garden of Dreams na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Šesto izdanje projekta “Garden of Dreams presents BiH” vodi nas na potpuno drugačije virtuelno putovanje još jednom iz udobnosti vašeg doma i to na mjesto koje smo najmanje posjećivali proteklih godinu dana - Međunarodni aerodrom Sarajevo.


Post FB 1200x630 1

Proteklih godinu dana kroz Garden of Dreams presents BiH virtuelno smo posjetili Sarajevo, tvrđavu Vranduk, Dolinu Heroja (Tjentište), Stari grad Srebrenik i fascinantni Titov bunker u kojem smo ugostili omiljenog talijana Lehara. Osim uživanja u pogledu na prelijepe predjele, objekte i lokacije, odlične elektronske muzike Garden of Dreams presents BiH ostvario je i značajnu vezu sa svim ljudima pogođenim nastalom situacijom, dajući im prozor i nadu u bolje i slobodnije sutra. Sve dok je Zemlja spavala.

Možete li se sjetiti svih mjesta na kojima niste bili zbog pandemije COVID-19? Kada ste posljednji put bili na aerodromu, kupili avionsku kartu, čekirali se i prošli pasošku kontrolu? Kada ste posljednji put letjeli i bili na muzičkom festivalu? Koliko vam nedostaje sloboda? Naši odgovori su isti kao i vaši, proteklih godinu dana nam najviše nedostaju baš ova iskustva.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Zbog svega toga, u šestom izdanju Garden of Dreams presents BiH, odlučili smo posjetiti mjesto koje predstavlja slobodu, mjesto koje otvara vrata sanjarima i povezuje nas sa cijelim svijetom, vodimo vas na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Sada već davne 1969. godine sarajevski aerodrom je otvoren za civilni zračni promet, a od tada do danas, za promet je bio zatvoren dva puta. U nadi da nikada više ne doživimo prekid komunikacije i povezanosti sa svijetom markiramo ovu lokaciju kao još jednu u nizu historijskih lokacija koje će vječno pričati priču o slobodi i Bosni i Hercegovini.

Krov sarajevskog aerodroma za vrijeme zalaska sunca poslužiće nam kao virtuelni plesni podij na kojem će ovaj put muziku puštati After Affair i omiljeni beogradski DJ Kristijan Molnar.

Ono što nas još čini drugačijim od cijelog svijeta i svih streamova koje smo do sada realizovali je mini film koji će biti inkorporiran u DJ set. Glumci, scenarijo i akcija.

Svima nam nedostaju putovanja u kojima nismo imali prilike uživati zbog pandemije i jedva čekamo da opet plešemo u klubovima i na festivalima, ali dok se to ne desi, pozivamo vas da nam se pridružite u našoj virtuelnoj bašti snova gdje su svi dobrodošli i bez pasoša. Vođa puta na ovom putovanju je naš partner Jägermeister.

Video će premijerno biti prikazan 15.05.2021. na zvaničnom Garden of Dreams YouTube kanalu, kao i na Facebook stranici.

Za više informacija posjetite zvanični Facebook event projekta: Jägermeister presents Garden of Dreams at Sarajevo International Airport

Video produkciju ovog jedinstvenog projekta potpisuje  Komitet.