Studenti prodaju Trumpove tweetove i novac doniraju udruženjima koje on mrzi

Bivši američki predsjednik Donald Trump poznat je po svojim objavama na Twitteru, a sad ih studenti prodaju i zarađen novac doniraju fondacijama i udruženjima koje Trump ne voli.


Objave prodaju u obliku NFT-a (non-fungible token), nezamjenjivog kriptografskog tokena koji je temeljen na tehnologiji blockchaina i ima vlastiti digitalni potpis koji služi kao javna knjiga, čime korisnici mogu provjeriti autentičnost i vlasništvo imovine.

Advertisements

Advertisements

Internetsku stranicu Drumpfs napravili su Theodore Horn, Jackie Ni i Jason Yu prošlog mjeseca, a već su prikupili preko 46 hiljada tweetova u obliku NFT-a i zaradili gotovo 10 hiljada KM za dobrotvorne fondacije, prenosi index.hr.

Trumpov Tweet, index.hr

Moramo nekako podsjetiti ljude na te Trumpove tweetove. Većina njih je užasna, pa smo zaključili da bi bilo dobro zaraditi na njima i donirati novac fondacijama kako bi ljudi kojima su ti tweetovi naštetili sad od njih mogli imati neke koristi, rekao je Horn.

Fondacije kojima doniraju su raznolike, ali trude se novac od prodanog tweeta donirati onoj fondaciji koja je nekako povezana s tim tweetom. Primjerice, donirat će novac udruženju Asian American Mental Health Collective kad prodaju Trumpov poznati tweet u kojem spominje “kineski virus”.

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!