Gaming: Prvi trailer igre Redfall prikazuje borbu protiv vampira

Kompanija Microsoft je omogućila dublji uvid u igru Redfall objavljivanjem gameplay trailera.


Foto: Google

Pucačina “bazirana na vampirima” iz studija Arkane Austin se trebala pojaviti na tržištu ovog ljeta, no odgođena je za prvu polovinu naredne godine. U međuvremenu, otkriveni su pojedini detalji o nadolazećoj igri.

Advertisements

Prvi gameplay trailer počinje s jednim od karaktera, a to je Layla koja istražuje crkvu. U potrkovlju čuje glas te slijede napadi vampira. U međuvremenu se pojavljuje i Jacob, jedan od Laylinih “saradnika” koji joj pomaže.

Priča igre Redfall je smještena na otoku kod obale Massachusettsa, koji je pun vampira i kultista koji žele postati vampiri, piše klix.ba.

Vampiri su blokirali sunce te uzrokovali povlačenje plime tako da je bijeg s otoka nemoguć.

Trailer kratko prikazuje još dva karaktera, inžinjerku Remi koja ima robota-ubicu kao pratioca te Devindera. Layla ima telekinetičke moći, dok Jacob ima sposobnost “maskiranja”. Različite sposobnosti likova se mogu nadograđivati.

Advertisements

Igranje sa što manje “buke” bit će prednost za gamere, a iako je Redfall igra otvorenog svijeta, moći će se igrati s bilo kojim karakterom, odnosno herojem. Igra donosi mnogo istraživanja, a igrači će moći zahvaljujući izviđanju i “tihom” kretanju moći izbjegavati ili ih lakše uništavati.

Vampiri imaju hijerarhiju, a postoje i “gnijezda” koja je potrebno uništiti. Kultisti će u međuvremenu biti spremni poginuti kako bi zaštitili vampire te će pucati čim vide prijetnju.

S druge strane, gamerima će biti na raspolaganju opsežan arsenal oružja za borbu protiv neprijatelja, a neka oružja će imati jedinstvene karakteristike. Uz obične stare puške, gameri će moći koristiti tradicionalnije oružje za uništavanje vampira uključujući bacač kočića i UV zrake.

Redfall stiže na PC, Xbox konzole i Xbox Cloud gaming u prvoj polovini 2023. godine.