Gaming: Igra GTA VI stiže za dvije godine, a uključuje i ovu opciju

Igra Grand Theft Auto VI, sljedeći naslov u Rockstarovoj blockbuster franšizi otvorenog svijeta, omogućit će gamerima da koriste ženski lik u story modu.


gta
Foto: Google

Prema izvještaju Bloomberga, koji je objavio nove detalje o razvoju igre, čini se da će gameri na GTA VI čekati još dvije godine, a kada se napokon nađe na tržištu, igra će uključivati i korištenje ženskog lika.

Rockstar se potrudio da napravi izmjene u internoj kulturi otkako je na tržište plasirao posljednji veliki naslov Red Dead Redemption 2 još 2018. godine, kada je bilo izvještaja o lošim uvjetima rada u studiju. Ipak, moral u kompaniji je na znatno višem nivou, a razvoj igre GTA VI teče tako da se minimizira kriza koju su uposlenici osjećali tokom razvoja prethodnih naslova.

GTA VI će sadržavati ženski lik, prvi put u historiji popularne igre, ali ona neće biti jedini protagonist. Očekuje se da će dio igre biti i muški lik, a navodno su inspirisani pričom o Bonnie i Clydeu, prenosi Klix.

U izvještaju se navode i neki detalji o okruženju, a to će biti izmišljena verzija Miamija, lokacija koja podsjeća na onu koju je Rockstar koristio za GTA: Vice City iz 2002. godine. Planovi za okruženje su smanjeni tokom razvoja igre, a prvobitno su uključivali velike dijelove Sjeverne i Južne Amerike.

Uprkos fokusiranju na jednu lokaciju, nove misije i gradovi bi se mogli dodavati vremenom zahvaljujući razvojnoj strukturi za koju se kompanija nada da će smanjiti rizik od razvojne krize.

Rockstar je zvanično potvrdio da radi na nastavku igre GTA V u februaru, ali detalja o likovima, datumu dolaska na tržište i okruženju nije bilo.

GTA se čeka već dugo, a tokom razvoja su preskočene generacije konzola PlayStation 4 i Xbox One (iako se nadograđena verzija igre GTA V pojavila na obje). Razlogom čekanja se smatra ogroman uspjeh igre GTA Online, multiplayera koji Rockstar konstantno unapređuje.