Forbes klasa 2017: Emily Motayed, Tyler Oakley, Alice Zhang, Mitchell Hashimoto
Forbes klasa 2017: Emily Motayed, Tyler Oakley, Alice Zhang, Mitchell Hashimoto

Ukupno je odabrano 600 mladih ljudi, po 30 osoba u svakoj od dvadeset kategorija, a tu ima mnogo poznatih lica. Najviše, naravno, u grupi “Hollywood & Entertainment” gdje možete pronaći Margot Robbie koja je imala uspješnu godinu najviše zahvaljujući filmovima “Legenda o Tarzanu” i “Odred otpisanih”, ali i ličnoj produkcijskoj kući LuckyChap Entertainment.

Tu je i Evan Rachel Wood koju je u ovo društvo lansirala uloga u serijalu “Westworld”, kanala HBO koji obara rekorde gledanosti.

Kylie Jenner na popisu se našla među najuspješnijim mladim preduzetnicama jer je njena kozmetička firma “Kylie Cosmetics Line” u 2016. ostvarila ogromnu dobit pa je s tim preduzetničkim projektom, prema Forbesovim procjenama, postala druga osoba iz klana Kardashianovih koja najbolje zarađuje. Na vrhu je, naravno, Kim Kardashian.

Sve veća prisutnost i značaj digitalnih medija olakšao je put na ovaj popis mnogim mladim „internet seznacijama“, beauty i modnim blogerima. Tu su, među ostalima,  21-godišnja blogerka Bethany Mota i 24-godišnja Danielle Bernstein autorka bloga WeWhoreWhat.

I druge kategorije su interesantne pa ako vas zanima ko će, po svoj prilici, za koju godinu ozbiljno vladati svijetom, čitav popis možete provjeriti ovdje.

(Biznis info)