FIT Coding Challenge 2018: Studentsko natjecanje u programiranju

Tek nekoliko dana (7. i 8. juni 2018. godine) nas dijeli od FIT Coding Challenge 2018. – studentskog natjecanja u programiranju. Na dvodnevnom natjecanju sudionike i posjetitelje očekuje pregršt zanimljivosti.


FIT CC

U kategoriji Innovation se očekuju zanimljivi projekti u skladu sa svjetskim trendom, Internet of things (IoT).  Svjestan velikog interesa  za IoT, organizator je osigurao i prijenos uživo (live streaming 7. juna 2018.) na FIT YouTube kanalu.

Advertisements

U pauzama između sesija natjecanja bit će demonstriran rad dva robota  i njihove sposobnosti da zamijene ljudski rad u opasnim situacijama i na monotonim poslovima.

U okviru programa planirana je i prezentacija monografije (8. juni 2018.) pod nazivom „20 godina Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru“. Biće to prilika za prisjećanje o nastanku, rastu i razvoju FIT-a.

Prvi dan natjecanja (7. juna 2018.) će se održati i Game party. Igrat će se “League of Legends” multiplayer online battle arena video igrica koju je razvio Riot Games Inc. Turnir je zvanično registriran na njihovoj internet stranici te se nadamo da će pobjednicima turnira  kompanija Riot dodijeliti specijalni bonus za buduće igranje igrice.

Svi sudionici će dobiti promotivne ruksake i majice, a najbolje (prva tri mjesta) očekuju bogate novčane nagrade.  Osim toga, pojedini  sponzori kao što je kompanija WeTek, su se odlučile dodatno darovati pobjednike svojim proizvodima.

Advertisements

Ovogodišnje natjecanje će imati međunarodni karakter, jer se osim internacionalnih kompanija (sponzora), očekuje i dolazak studenata iz Crne Gore.

Iako se više nije moguće prijaviti za natjecanje, timovi koji imaju zanimljiv projekat i žele ga prezentirati na FIT CC-u mogu se javiti na prijavacc@edu.fit.ba.

Organiziranje događaja sa ovako velikim brojem sudionika i aktivnosti ne bi bilo moguće bez nesebične podrške suorganizatora, sponzora i partnera, stoga je neophodno spomenuti ih:  NESECO, Evona  Electronic, Green River Media, Infinity Mesh, NSoft, Mistral, SPARK, Authority Partners, Comtrade, Simphony, QSS, WeTek, Microsoft, Bljesak, FENA, Klix , Student, STUDOMAT i Best.

Također, predstavnike kompanija koje nisu imale priliku upoznati se sa Fakultetom informacijskih tehnologija i natjecanjem FIT Coding Challenge pozivamo da nam se pridruže 7. juna na Fakultetu i 8. juna 2018. godine u Mepas Mallu i na taj način započnemo buduću saradnju i prijateljstvo.

(STUDOMAT.ba)