Fakultet u Zagrebu zbog korone produžuje studentska prava

Omogućeno studentima da produže status redovnog studenta.


Foto: Envato

Oni koji bi u septembru prestali imati pravo na subvencionirani smještaj i prehranu, moći će i dalje imati te beneficije. Sve što moraju je poslati molbu.

Advertisements

Prije tačno godinu dana zagrebački Filozofski fakultet, zbog loše je epidemiološke situacije svojim studentima omogućio da produže status redovnog studiranja. To je značilo da su oni studenti kojima bi status prestao važiti krajem akademske godine i dalje imali studentska prava, ako su to zatražili.

13. jula, na sjednici Fakultetskog vijeća, tijela koje upravlja tim fakultetom, došlo je do odluke da se ta politika produži i ove godine, sve zbog loše epidemiološke situacije. Status redovnog studenta određenim bi studentima isticao krajem septembra ove godine, no Filozofski fakultet izašao im je u susret i omogućio da se taj status, pa sukladno i prava, produže do 28. februara 2023. godine, ako prije navedenog datuma ne završe studij, prenosi srednja.hr.

Advertisements

Ova odluka ne provodi se automatski. To znači da će studenti na koje se ovo odnosi sami od faksa morati zatražiti produženje statusa redovnog studenta. Kako bi to učinili moraju ispuniti molbu, koju možete pronaći u dokumentu ispod, te je predati isključivo preko aplikacije molbe.ffzg.hr.

Dokument ispod možete naći na linku.

Foto: srednja.hr