EVS: Volontiranje u Francuskoj

Omladinska organizacija koja potiče zabavu i kulturu (APJC) iz Francuske traži 4 volontera za učešće u 4 različita projekta. APJC sarađuje sa 3 organizacije u blizini Pariza i traže po jednog volontera svaka posebno.


evs francuska apjc

Omladinska organizacija koja potiče zabavu i kulturu (APJC) iz Francuske traži 4 volontera za učešće u 4 različita projekta. APJC sarađuje sa 3 organizacije u blizini Pariza i traže po jednog volontera svaka posebno.

Aplikacije za projekte se primaju do 30. aprila, a projekti su u trajanju od septembra 2014. do augusta 2015. godine.

Svoje aplikacije, sa CV-em i motivacionim pismom na engleskom jeziku šaljite na e-mail adresu: oc.projektibih@gmail.com.

Kraći opis projekata:

  • Projekt br. 1: APJC – Evropska svijest mladih

Volonter će naučiti kako organizirati različite događaje (priprema, organizacija, procjena), rad s različitim partnerima (volonteri, zaposlenici, udruge, ustanovea), i samostalni rad. On ili ona će moći naučiti druge ljude svoj matični jezik, učiti francuski, razviti svoje vještine u obrazovanju. On ili ona, vjerojatno, dobiti iskustvo i povjerenje u sebe za rad na budućim projektima.

Također, volonter će dio slobodnog vremena provoditi sa mladim uz razne aktivnosti subotom i praznicima.

  • Projekt br. 2: Cultural and social organization “La Dhuys” – Rad sa mladima/Umjetničke i kulturalne aktivnosti

Volonter će sudjelovati na aktivnostima mladih u organizaciji. On ili ona će imati priliku pomoći u brojnim radionicama za djecu, od 6-11 godina i tinejdžerima između 12-17 godina.

Dobra stvar je da će volonter sudjelovati u omladinskim aktivnostima na otvorenom, izravno u susjedstvu.

  • Projekt br. 3: Cultural and social organization “L ‘Orange Bleu” – Rad sa mladima/Međugeneracijske vrijednosti

Zadatak volontera je pridonijeti razvoju i animiranju različitih igara u kojima učestvuju ljudi različite životne dobi (djeca i odrasli).

  • Projekt br. 4: City Hall of Pavillons Sous Bois – Rad sa mladima/Sport za sve

Rad volontera ce biti fokusiran na sportske aktivnosti. Postoji mnogo sportskih organizacija sa aktivnostima za djecu. Volonteri će svaki dan imati edukacione treninge ili kurseve koji će im pomoći u radu sa mladim ljudima.

Više informacija o organizaciji možete naći na njihovoj web stranici:  www.apjc.org

(ocjajce.com)