Drugi rođendan STUDOMAT.ba portala

Na današnji dan 2012. godine osnovan je studentski informativni portal STUDOMAT.ba, najveća internet zajednica studenata u Bosni i Hercegovini.


studomat cover

Na današnji dan 2012. godine osnovan je studentski informativni portal STUDOMAT.ba, najveća internet zajednica studenata u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Studentski informativni portal STUDOMAT.ba namijenjen je studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, pomoćnim materijalima za pripremu ispita, povremenom ili stalnom zaposlenju, stipendijama, smještaju, rezultatima ispita i obavještenjima sa fakulteta, studentskim popustima i kreditima, seminarima, putovanjima, zabavi itd.

infografika_rodjendan

U Bosni i Hercegovini do avgusta 2012. godine nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti i mladi mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala, koji je za dvije godine postojanja postao najveća internet zajednica studenata u BiH i prepoznatljiv brend među studentskom i omladinskom populacijom u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Dio STUDOMAT portala su i forum, dinamična internet zajednica koja broji više od 19.000 članova i omogućava brzu razmjenu mišljenja, znanja i iskustava, te skriptarnica u kojoj studenti mogu pronaći propise koji uređuju oblasti obrazovanja, te studentskog i omladinskog organizovanja, pomoćne materijale za pripremu ispita i ostale materijale vezane za tematiku portala.

STUDOMAT na Facebooku prati više od 51.000 fanova.

(STUDOMAT.ba)