Diplomski rad na temu skandala Jelene Karleuše

Teme diplomskih radova zaista su počele da se nose u skladu sa 21. stoljećem. Među studentima i studenticama opuštene reakcije i zanimljivi komentari na diplomski rad posvećen skandalu Jelene Karleuše.


ognjen vranjes i jelena karleusa
Jutarnji list

Iako bi tema diplomskog rada trebala biti inovativna, originalna, ujedno i interesantna studentu ili studentici, ne smije izostavljati dozu ozbiljnosti koja će taj rad dovesti na vrhunac. Na mnogo toga se ograniče studenti i studentice, ili očekuju nečiju, već nametnutu ideju. U nekim situacijama, možda je tako i bolje. Današnje polje obrazovanja ponekad doseže u sfere koje su u profesionalno organiziranim sistemima obrazovanja bile nezamislive i nedokučive. Kada studenti i studentice razmišljaju izvan ograničenja, dokopaju se ideja kojih se mnogi ne bi dosjetili ni kada bi se potrudili. Jedan/a od takvih jeste i hrabri/a student ili studentica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, koja je pisao/la diplomski na temu dobro poznatog skandala srpske folk zvijezde, Jelene Karleuše. Estrada u obrazovanju. Napredujemo. Mozarte, nisi ni ti više zanimljiv.

Posljednjih sedmica, ova vijest bila je glavna tema regionalnih tabloida, a stvar se dalje uzburkala postavljanjem Instagram priče, od strane Jelene Karleuše. Pjevačica je podijelila fotografiju naslovnice diplomskog rada, koja ju je, kako kaže oduševila. Jelena smatra da je njena životna, kobna situacija nekome poslužila u dobre svrhe, zbog čega je to i podijelila sa svojim mnogobrojnim pratiteljima na instagramu, navodi Index.

781666520754170

Diplomski rad nosi naslov: “Celebrity diplomacija na prostoru bivše Jugoslavije: slučaj Jelene Karleuše“, a dotični student piše ga u sklopu kolegija Cyberpolitika. Mislim da ovoj priči nedostaje sam čin obrane diplomskog rada i reakcija mentora ili mentorica, koja je zasigurno bila upečatljiva i zanimljiva.

Ovo nije prvi put da se njezino ime provlači kroz obrazovne institucije. Prema pisanju Kurira, prije sedam godina, među pitanjima na testu opće kulture provedenom na brojnim fakultetima, našlo se i pitanje o imenu Jeleninog hita u čijem se naslovu spominju pojedini biblijski gradovi. Svaka čast Jeleni, doprinosi obrazovanju.

Ali jedno je jasno, svakako je ideja bila inovativna, barem da se diplomski rad pretvori u potpunu sprdnju i sama ozbiljnost zataška.

Nakon ove teme diplomskog rada neće biti čudno očekivati buduće radove sa sličnim temama, od “rušenja interneta” stražnjice Kim Kardashian pa do spotova Lidije Bačić.

(STUDOMAT.ba)