Devet načina kako se prisiliti da obavite onaj dio posla koji mrzite

Koliko bi put do uspjeha bio lakši kad ne bismo morali raditi sve one stvari koje nam nisu ugodne putem. Na žalost, jedno bez drugog ne ide.


student studying
Foto: Envato

1. Pronađite veliki motiv

Ustajanje rano ujutro je najbolje što možete učiniti za svoju produktivnost, ali šta ako zaista mrzite ustajati rano ujutro? Motivator vam može biti vožnja na biciklu, jutarnja šetnja ili jutarnja kafa.

2. Idite linijom manjeg otpora

Učinite najmanje što možete da postignete minimalno prihvatljiv rezultat. Ne morate biti perfekcionist u perifernim stvarima. Reducirajte količinu vremena koju trošite na stvari koje mrzite i optimizirajte procese.

3. Podijelite omražene zadatke u dijelove

Ako imate, primjerice tri sata posla kojeg prezirete, dogodit će vam se da krenete to riješiti, i da pet sati kasnije još uvijek sjedite za radnim stolom i buljite u papire. Radije krenite na vrijeme i odredite da ćete svaki dan odraditi po pola sata. Vežite to s nečim ugodnim kao pod 1, primjerice, radite na omraženim zadacima pola sata prije pauze, tako da znate da je mukama kraj blizu, prenosi stratego.hr.

4. Pokušajte se zabaviti dok to radite

Obično su poslovi koje preziremo dosadni. To može biti unošenje podataka u tablice na poslu ili čišćenje kod kuće, primjerice. Zabavite se istodobno slušajući muziku ili neki zanimljiv podcast.

music working 1615735053

5. Ili se jako koncentrirajte

Katkad pomaže da se fokusirate na zadatak koji mrzite poput laserske zrake i spalite ga do kraja. Vrijeme brže prolazi kad ste intenzivno skoncentrišemo na posao.

6. Ispucajte frustracije

Zamislite da je prljavština koju morate očistiti vanzemaljska zarazna spora koja pretvara ljude u zombije, ili gnječite antistres lopticu dok drugom rukom tipkate. Pomaže.

7. Nagradite se

Kad obavite sve zadatke, primjerice očistite nagomilanu tjednu količinu administrativnog posla, zaslužujete nagradu. Za nekoga je to sladoled, za nekog šetnja parkom…

8. Pokušajte navući nekog drugog da to obavi umjesto vas

Ne morate čak ni biti posebno pokvareni. Neko bi možda rado zamijenio dužnosti. Ima ljudi kojima je onaj dio posla koji vi prezirete najdraži.

9. Promijenite stav

Istražite u sebi, zašto ustvari mrzite tu vrstu zadatka? Jesu li vaše kompetencije slabe ili možda imate neki motiv iz prošlosti? Malo iskrenosti prema sebi može pomoći.