Deset korisnih psiholoških trikova da pojačaš svoju kreativnost

Kreativnost je nešto što možeš unaprijediti i razvijati uz malo vježbe, truda i rada. Važno je upamtiti da kreativnost nije pasivan proces.


Creativity is Power

Fokusiraj se na traženje načina da pojačaš vlastitu kreativnost. Potraži stvari koje te inspirišu i koje ti pomažu da usmjeriš pažnju, fokus i mentalnu energiju na zadatak, koji treba da obaviš bilo da pišeš novi blog, pišeš esej za fakultet, bloger si ili vloger, grafička dizajnerka ili osmišljavaš novi projekat na poslu! U nastavku pročitaj deset korisnih psiholoških trikova da pojačaš svoju kreativnost, piše ultra.ba.

Prošetaj

Jedno istraživanje, pokazalo je da ljudi imaju tendenciju da budu kreativniji kada prošetaju, a ne kada sjede. Istraživanja pokazuju, da redovna fizička aktivnost može igrati važnu ulogu u jačanju i zaštiti kognitivnih sposobnosti, ali i da jednostavna 20-minutna šetnja može privremeno poboljšati određene vrste razmišljanja. Dakle, ako želiš da smisliš dobru ideju, pokušaj otići u šetnju da razbistriš misli i da ti dođe inspiracija.

walk 1616505632

Nagradi sebe

Istraživanje je otkrilo, da kada se nagradi stvaranje kreativnih djela i ideja, kreativnost se zapravo povećava. Dakle, ako pokušavaš pronaći inspiraciju, pokušaj sebi obećati neku vrstu poželjne poslastice ili poklončića, kao nagradu za kreativno rješenje. Samo nemoj pretjerivati ​​ili rizikovati smanjenje motivacije.

cupcake 1616505668