Da li ste znali: Najbogatiji pas na svijetu ima privatni avion i ličnog kuhara

Ovaj pas voli da putuje svijetom u privatnom avionu, ima svog kuhara koji se brine da jede samo najbolju hranu...


pas

Gunter VI je najbogatiji pas na svijetu, a dolazi iz dinastije pasa koji su živjeli hedonističkim životom. Gunter prodaje svoju vilu u vrijednosti od 31,75 miliona dolara, a ukupna vrijednost imetka kojim upravlja iznosi približno pola milijarde dolara.

Gunterovo osoblje koje upravlja njegovom imovinom je odlučilo da proda vilu u Majamiju. Tu vilu je Gunterov predak kupio od pjevačice Madone za 7,5 miliona dolara. Kako prenosi londonski The Times, Gunter VI je uživao da spava u Madoninoj spavaćoj sobi. Vila je sagrađena u toskanskom stilu i ima pogled na okean.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Günther rescue dog (@gunther__vi)

Razlog za prodaju vile je bio taj što su cijene nekretnina jako porasle, a zbog više nekretnina koje Gunter posjeduje nije bio problem prodati ovu vilu. Ovom prodajom ojačan je Gunterov fond koji je pokrenut 1992. godine, u doba Guntera III. Te godine umrla je njegova vlasnica, grofica Karlota Libenštajn i sve ostavila svom psu, a potom se razvila cijela dinastija bogatih pasa, prenose mediji.

Gunter voli da putuje svijetom u privatnom avionu, ima svog kuhara koji se brine da jede samo najbolju hranu, a za doručak mu se poslužuju samo kuhani i najukusniji komadi mesa, prenosi Source.