Cijena usluga smještaja i ishrane studenata u studentskim centrima povećana sa 219 na 249 KM

"Trošak poskupljenja, koji su svi studentski centri na području FBiH već ukalkulisali neće ići na teret studenata, nego će biti subvencioniran dijelom iz sredstava vlade ZDK-a."


studentski centar zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost da se subvencija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, u cijeni usluga smještaja i ishrane studenata sa područja ovog kantona u studentskim centrima u FBiH, poveća sa 219 na 249 KM.

Resorna ministrica, Draženka Subašić, rekla je da je transfer za ovu namjenu povećan 15 posto, na osnovu zahtjeva Zajednice studentskih centara u FBiH u kojem je navedeno da je povećanje subvencije neophodno i opravdano, zbog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, kao i režijskih troškova.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Trošak poskupljenja, koji su svi studentski centri na području FBiH već ukalkulisali neće ići na teret studenata, nego će biti subvencioniran dijelom iz sredstava vlade ZDK-a, rekla je ministrica Subašić.

Vlada ZDK je na današnjoj sjednici usvojila više programa ovog ministarstva kojima su utvrđeni kriteriji za raspodjelu sredstava po transferima definisanim Budžetom ZDK-a.