Za svega nekoliko godina u ovom sportu srušila je predrasude i dokazala kako djevojke mogu biti uspješne u bodybuildingu.

Bodybuilding je u Hrvatskoj se već godinama nalazi na medijskim marginama, a naše konzervativno društvo ga uglavnom povezuje s macho muškarcima golemih bicepsa. Žene u ovom sportu uglavnom su bile rijetke, a one dovoljno hrabre da se okušaju u njemu suočavale su se s nizom stereotipa i predrasuda pa čak i šovinizmom.

Tako je bilo sve dok se na sceni nije pojavila Lara Santini, 25-godišnja Splićanka, koja je u svega nekoliko godina u ovom sportu srušila predrasude i dokazala kako djevojke mogu biti uspješne u bodybuildingu bez da izgube ženstvenost i eleganciju.

Takmičeći se u kategoriji wellness fitnes, kategoriji u kojoj se traži sklad uz izraženost donjeg dijela tijela, kroz dvije i po godine osvojila čak 17 zlatnih medalja, postala četverostruka svjetska prvakinja te se još dva puta stala na najviše postolje na Europskim prvenstvima.

“Penzionisala” se sa samo 25 godina

Nakon što je prije nešto manje od pola godine po četvrti puta uzela svjetsku titulu, ova studentica posljednje godine Kineziologije u Zagrebu se povukla u penziju u dobi od samo 25 godina. Odlučila se posvetiti fakultetu te pokrenuti vrlo uspješan biznis s dvojicom kolega.

Kad su se dojmovi o bodybuilding karijeri ove iznimne sportašice slegli ekipa portala RTL.hr odlučila je porazgovarati o onom što njenim sportskim uspjesima, planovima i tretmanu bodybuilderica u društvu. Također, Lara je otkrila koliko vrhunski sport tog tipa utiče na privatni život i koliko odricanja zahtjeva te koliko se na elitnoj razini bodybuildinga može zaraditi.

Nedaleko od njenog radnog mjesta na Velesajmu u opuštenoj atmosferi u razgovoru je otkrila i izazove s kojima se susrela tokom rane faze svoje sportske karijere, a na kraju je poslala poruku i drugim djevojkama koje razmišljaju o ulasku u bodybuilding.