Četiri stvari kojih se treba sjetiti kada prolazite kroz teška vremena

U teškim vremenima teško je i misliti pozitivno. Negativne stvari se gomilaju i gubimo razum, no potrebno je stati samo na trenutak i pustiti da se loše stvari slegnu, kako biste vidjeli dobru stranu medalje.


hope 1603233274

1. Čak i loša vremena završavaju

Sve se završava. Bilo da je dobro ili loše, ne traje vječno. Kad vam je situacija mučna, može se činiti kao da nikad neće završiti. Ali to je samo subjektivna i iskrivljena percepcija. Naši umovi imaju tendenciju produžavati negativne događaje, pa se čini kao da traju puno više nego što su u stvari trajali i kao da će nastaviti trajati još jako dugo. Ipak, čak i najgore vrste situacija u nekom trenutku završe.

2. Već ste prevladavali izazove

Drugi način da se riješite osjećaja da loša situacija nikada neće završiti jest razmišljanje o sličnim situacijama koje ste prošli u prošlosti i koje ste uspješno prevladali.

Kad to učinite, podsjećate se na vašu sposobnost da se nosite s izazovima i prijeđete ih. To vam jača osjećaj samopouzdanja i uklanja osjećaj bespomoćnosti. Ova promjena stava najvjerojatnije će vas motivisati na akciju i uspješan prolazak te situacije.

sadness 1603233193