Brzi test koji vam otkriva kakva ste ličnost

Zamislite da putujete pustinjom i iznenada ugledate kocku. Kako ona izgleda?


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Treba da se koncentrišete na to kako se osjećate dok gledate kocku, a ne samo na njen izgled. Što više detalja primijetite i zapišete, test će biti uspješniji.

Zamislite kocku

Koliko je velika kocka?  Koje je boje? Vidite li njenu unutrašnjost? Kolika je u odnosu na pustinju?

Zamislite merdevine

Koje su boje merdevine? Od čega su napravljene? Koliko je rastojanje od merdevina do kocke? Da li su merdevine naslonjene na kocku?

Zamislite konja

Koliko je konj udaljen od kocke? Koje je boje konj? Kakav utisak ostavlja na vas? Da li je konj vezan i ima li sedlo?

Stiže oluja

Na kolikoj udaljenosti je oluja od kocke? Da li je riječ o maloj ili velikoj oluji? Kako izgleda? Da li prolazi ili se zadržava?

Tu je i jedan cvijet/cvijeće

Koliko cvijeća vidite? Gdje se cvijet ili cvijeće nalazi? Koje je boje? Šta osjećate dok ga gledate?

A sada analiza vaših odgovora…

Kocka predstavlja vas. Ono što mislite o kocki je refleksija vašeg mišljenja o sebi. Ako zamislite kocku napravljenu od žutog kamenja, radi se o tome da žuta boja pruža osjećaj toplote, a kamen ostavlja utisak jačine.

Udaljenost između vas i kocke predstavlja razumijevanje samog sebe. Ako je kocka daleko, znači da se ne poznajete dovoljno. Ako je kocka vidljiva, znači da dozvoljavate ljudima da vam se približe i da vas upoznaju. Što je kocka veća u odnosu na pustinju, to je veći i ego.

Merdevine su prijatelji u vašem životu. Ako se oslanjaju na kocku, znači da se prijatelji oslanjaju na vas. Ukoliko podupiru kocku, znači da vi zavisite od prijatelja. Udaljenost merdevina od kocke označava vašu bliskost s prijateljima. Ono što mislite o merdevinama je refleksija onoga što mislite o prijateljima.

Konj je vaš ljubavnik. Ako se nalazi blizu kocke, znači da ste veoma bliski. Ako je konj vezan ili ima sedlo, volite da kontrolišete ljubavnika.

Oluja je prepreka u životu. Ako je oluja blizu kocke, teški periodi su česti. Ukoliko je mala, onda su prepreke u vašem životu takođe male.

Cvijet/cvijeće predstavlja vaše (buduće) potomstvo. Ako je blizu kocke, i vi imate jake roditeljske osjećaje, te ste veoma vezani za svoju djecu (ukoliko ih već imate). Osjećaji prema cvijeću obuhvataju vaše emocije prema djeci.

(Radio Sarajevo)