Brzi, jednostavni i korisni studentski recepti

Da li su vam kolege i kolegice nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu, pa smo sakupili iskustva koja su i korisna, ali i zabavna.


51b825ddb359db41adb950ee63ee172f2f586bd4

Žuta supa može vrlo jednostavno da se napravi – u jedan litar vode sipajte jednu kašičicu mješavine začina i to je to! Probali smo, dobro je.

Prije nego što počnete da pečete meso, premažite ga tankim slojem senfa – biće veoma ukusno.

Kada treba da kuhate nešto s alkoholom, nemojte ni u kom momentu misliti da možete da koristite bilo koji alkohol. Znači ne! Mi smo jednom probali povrće sa pelinkovcem… Ne želite to. Hrana se uglavnom pravi sa vinom ili pivom.

Papir za pečenje je najbolji izum univerzuma! Ako koristite papir, ne morate da perete suđe. U ponekim mesarama uslužno i besplatno peku meso i to se vjerujte isplati, jer – ne morate da perete suđe!

Tjesteninu uvijek stavljajte u proključalu vodu, a ako kuhate špagete, polomite ih napola, jednostavnije ćete ih ubaciti u šerpu, a kasnije lakše i pojesti.

Kada pravite palačinke, ubacite u smjesu kašičicu soli i šećera. Ne znamo zašto, bolji je ukus.

Na kraju, kada pohujete meso, u smjesu sa jajima stavite malo mineralne vode, jer će balončići učiniti da pohovanje bude ‘pufnastije’, pa samim tim i ukusnije.

Prijatno!

(STUDOMAT.ba)