BEE nagradni konkurs u pisanju eseja

Best Essay Education (BEE) objavljuje konkurs za talentovane mlade studente koji žele da učestvuju u nagradnom takmičenju u pisanju eseja.


typewriter 801921 1280

BEE takmičenje ima za cilj da podstakne studente na pisanje i omogući im da osvoje značajnu finansijsku nagradu za pomoć pri obrazovanju. U okviru takmičenja, dodjeljuju se tri nagrade različitih vrijednosti:

– prva nagrada iznosi 1 000 dolara
– druga nagrada iznosi 700 dolara
– treća nagrada iznosi 400 dolara.

Kandidati su u obavezi da napišu esej na jednu od zadatih tema:

1) Da li studenti imaju pravo da ocjenjuju profesore? Zašto ili zašto ne?
2) Koje inovacije mogu značajno promijeniti Vaš život na studijama? Kako će promijeniti Vaš život uopšte?
3) Od svih prijetnji po životnu sredinu, koju vidite kao trenutno najopasniju?

Konkurs je otvoren za studente akreditovanih univerziteta i drugih visokoobrazovnih ustanova i programa. Kvalifikovani kandidati moraju napisati esej do 1 000 riječi na engleskom jeziku.

Prilikom selekcije, koju vrše BEE pisci i urednci, uzet će se u obzir originalnost misli i struktura, gramatički kvalitet i kompozicija, kreativnost i sposobnost reflektivnog razmišljanja.

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: bestessay.education@gmail.com. Tema (predmet) e-pošte mora biti naslovljen sa: “Scholarship Essay Contest.” Uz esej, potrebno je dostaviti puno ime i prezime, e-mail adresu i url adresu fb profila. Kada kandidat pošalje prijavu, u obavezi je da posjeti facebook stranicu organizatora i klikne “like” opciju, a zatim podijeli informacije o takmičenju.

Rok za prijavu je 30. novembar 2017. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Mreža-mira.net)