Bečki studenti se vraćaju u amfiteatre i učionice

FFP2 maske će biti neophodne u svim učionicama.


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

Nakon tri semestra pretežno digitalne nastave, Bečki univerzitet se u novoj akademskoj godini vraća nastavi u amfiteatrima i učionicama, saopćili su iz Grada Beča.

Advertisements

Predavanja će se organizovati u skladu sa 3G-pravilom (dokaz da je osoba ili vakcinisana ili je preboljela koronavirusa ili posjeduje negativan test).

Advertisements

Skoro 40 posto predavanja i vježbi odvijat će se u fakultetima, 30 posto će biti organizovano mješovito ili hibridno, a 30 posto online, obrazložio je rektor Heinz W. Engl.

Sigurnost i dalje ima visoki prioritet, poručili su nadležni. Stoga će FFP2 maske biti neophodne u svim učionicama. Fizička distanca će se i dalje održavati, pa će tek svako drugo mjesto biti popunjeno, prenosi Klix.ba.

Veći broj studenata u zgradama univerziteta iziskivat će i proširenje mjera. Posebno obučeno sigurnosno osoblje provest će 3G provjeru studenata i osoblja u ulaznom prostoru univerziteta. Na manjim lokacijama i za manje formate vršit će se nasumične provjere, koje može poduzeti i nastavno osoblje.

Online nastava će se koristiti i u budućnosti, jer doprinose kvaliteti nastave. Kako bi se svim uposlenicima i studentima Univerziteta u Beču omogućio dobar i siguran početak semestra, od subote, 18. septembra, do ponedjeljka, 20. septembra, će na kampusu univerziteta biti moguća vakcinacija bez najave, saopćili su iz Grada Beča.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!