Bečki studenti se vraćaju u amfiteatre i učionice

FFP2 maske će biti neophodne u svim učionicama.


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

Nakon tri semestra pretežno digitalne nastave, Bečki univerzitet se u novoj akademskoj godini vraća nastavi u amfiteatrima i učionicama, saopćili su iz Grada Beča.

Predavanja će se organizovati u skladu sa 3G-pravilom (dokaz da je osoba ili vakcinisana ili je preboljela koronavirusa ili posjeduje negativan test).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Skoro 40 posto predavanja i vježbi odvijat će se u fakultetima, 30 posto će biti organizovano mješovito ili hibridno, a 30 posto online, obrazložio je rektor Heinz W. Engl.

Sigurnost i dalje ima visoki prioritet, poručili su nadležni. Stoga će FFP2 maske biti neophodne u svim učionicama. Fizička distanca će se i dalje održavati, pa će tek svako drugo mjesto biti popunjeno, prenosi Klix.ba.

Veći broj studenata u zgradama univerziteta iziskivat će i proširenje mjera. Posebno obučeno sigurnosno osoblje provest će 3G provjeru studenata i osoblja u ulaznom prostoru univerziteta. Na manjim lokacijama i za manje formate vršit će se nasumične provjere, koje može poduzeti i nastavno osoblje.

Online nastava će se koristiti i u budućnosti, jer doprinose kvaliteti nastave. Kako bi se svim uposlenicima i studentima Univerziteta u Beču omogućio dobar i siguran početak semestra, od subote, 18. septembra, do ponedjeljka, 20. septembra, će na kampusu univerziteta biti moguća vakcinacija bez najave, saopćili su iz Grada Beča.