Astronauti će u svemiru dobiti mikrovalnu pećnicu. Poslana im je raketom

Mikrovalna pećnica poslana je na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) kako bi astronauti mogli provesti pokuse s kolačima.


Teretna kapsula je sa specijalnom “svemirskom mikrovalkom” i sastojcima za kolače lansirana u subotu iz američke savezne države Virginije, prenosi index.hr.

Astronauti bi trebali testirati kako visoke temperature i nulta gravitacija utiču na oblik i konzistenciju kolača.

Biće to prvo pečenje kolača u svemiru, navodi BBC.

Hotelski lanac Hilton DoubleTree, koji je osigurao sastojke, priopćio je da bi taj “historisjki kulinarski eksperiment” trebao u dugotrajne boravke u svemiru unijeti “dašak doma”.

 

Kapsula Cygnus ponijela je još neobične opreme, uključujući dijelove sportskih automobila i prsluk za zaštitu od radijacije.

Astronauti će na ISS-u testirati udobnost prsluka, a talijanski proizvođač automobila Lamborghini poslao je uzorke karbonskih vlakana kako bi se utvrdio kako na njih utiče izravno svemirsko zračenje.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X