Ana, Nedžma i Nejla su dobitnice Dekanove nagrade na Nastavničkom fakultetu u Mostaru

Dekanove nagrade dodjeljuju se najboljim studentima u jednoj akademskoj godini.


studenrice
Foto: Radio Konjic

Jučer su u svečanoj sali Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini. Među nagrađenim studentima su i tri Konjičanke: Ana Knežević, Nedžma Mahmutović i Nejla Graho.

 – Završila sam studij Pedagogije na Nastavničkom fakultetu u Mostaru. Diplomirala sam sa prosjekom 9.67 te ove godine dobila Dekanovu nagradu za taj uspjeh. Ova nagrada je motivirajuća, kako za mene, tako vjerujem i za sve ostale nagrađene studente. Dosta truda i vremena je potrebno za takav uspjeh i sve se isplati na kraju. Već imam priliku da radim u produženom boravku Prve osnovne škole Konjic, moj rad se svodi na to i stečeno znanje primjenjujem u radu, kazala je Nedžma Mahmutović, jedna od dobitnica Dekanove nagrade.

 – Prošle godine u 10. mjesecu sam diplomirala kada sam završila drugi ciklus studija. Prosjek mi je 9.56, nakon svih završenih ispita. Ponosna sam na sebe i svoj trud. Bila sam iznenađena kada su mi javili da sam ja jedna od dobitnica Dekanove nagrade. Svi smo preponosni na svoj rad. Potrebno je mnogo truda i odricanja ali na kraju se isplati. Ja sam odabrala biologiju, a sve što je vezano za biologiju uvijek imam motiva, volje i želje, poručila je Ana Knežević, dobitnica Dekanove nagrade, piše Radiokonjic.ba.

 – Ova nagrada mi znači jer se trud prepoznaje. Od samog početka svog školovanja sam uvijek nastojala da dajem svoj maksimum, a to sam nastavila i na fakultetu obzirom da sam upisala željeni studij. Sve dođe na svoje kada dobijemo neku nagradu, kada znamo da je sve to vrijedno spomena, a naravno i zbog lične satisfakcije, kazala je Nejla Graho, studentica 4. godine Nastavničkog fakulteta, odsjeka Sport i zdravlje.