“Ambicija i želja su ključ uspjeha!”

Bila je iznimna čast razgovarati s najboljom sportašicom Bosne i Hercegovine, 12-orostrukom državnom prvakinjom u karateu i već dvije godine najboljom sportašicom grada Mostara.


ivona cavar

Upoznajte Ivonu Ćavar, 22-godišnju Mostarku čije ste ime i lik već sigurno viđali u medijima – izvrsnu studenticu kineziologije i sportašicu čiji rezultati govore za sebe.

Ivona, kada si se počela baviti karateom?

Karateom se bavim od svoje 8. godine.

Kako si se odlučila na karate s obzirom na to da imamo saznanja da si izvrsna u svim sportovima?

Uvijek sam kao mala bila sklonija raznim sportovima kroz igru, no karate sam krenula trenirati po uzoru na starijeg brata.

Koga (osim sebe) smatraš zaslužnim za nevjerojatan uspjeh koji si postigla?

Najzaslužnija za sve ostvareno je prije svega moja obitelj, od koje je sve krenulo, i naravno treneri koji su me podučili karateu te su zaslužni za ostvarene rezultate.

Posjetila si veliki broj zemalja, neka mjesta o kojima drugi ljudi mogu samo sanjati. Koja su ti posebno ostala u sjećanju?

Da, moram priznati da mi je karate donio ne samo i životnog iskustva, već i mnogo putovanja kojima sam uvijek bila sklona, a kao najdraža posjećena mjesta bi istaknula egzotična mjesta poput Malezije, Dubaia, Pariza i Indonezije, za sada naravno. 

Imaš zavidnu kolekciju medalja i nagrada. Koja za tebe ima najveće značenje?

Kao najdraže rezultate bi izdvojila dvije svjetske medalje koje posjedujem, no ipak seniorska svjetska medalja prednjači više mojim poželjenim “snovima”.

Uz sve sportske obveze, izvrsna si i na fakultetu. Koja je tajna tvog uspjeha?

Mogu istaknuti samo da volim ono što treniram, i volim ono što studiram, a to je u cijeloj priči jedino bitno. Ambicija i želja, a sve ostalo prati me u korak.

Otkrij nam svoje planove za budućnost!

Kao prvi i meni osobno najbitniji plan su kvalifikacije za naredne Olimpijske igre, te osvajanje europske medaljeni obrana medalje na narednom svjetskom prvenstvu, te također uspješan završetak fakultetskih obveza u naredne dvije godine, a možda i nešto više nakon završetka studija kineziologije.

Draga Ivona, hvala ti puno što si izdvojila vrijeme i s čitateljima portala STUDOMAT podijelila svoju inspirativnu priču. Želimo ti puno sreće i želimo da ti se ispuni sve poželjeno. Svaka čast!

Hvala vam puno, lijep pozdrav svim čitateljima. Nikad ne odustajte od svojih snova. 🙂

(Karla Gardavski / STUDOMAT.ba)