PFK: Ambasador Republike Albanije u BiH uspješno odbranio magistarski rad

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je iznjedrio još jednog magistra prava. Naime, u sali za II i III ciklus studija na Pravnom fakultetu student II ciklusa studija, Njegova ekselencija Flamur Gashi, ambasador Republike Albanije u BiH, uspješno je odbranio magistarski rad.


Foto: PFK
Foto: PFK

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je iznjedrio još jednog magistra prava. Naime, u sali za II i III ciklus studija na Pravnom fakultetu student II ciklusa studija, Njegova ekselencija Flamur Gashi, ambasador Republike Albanije u BiH, uspješno je odbranio magistarski rad na temu “Uloga diplomatije u rješavanju međunarodnih i međudržavnih nesporazuma na prostoru Zapadnog Balkana”.

Mentor na radu, prof. dr Džemal Najetović, kao i ostali članovi Komisije za ocjenu i odbranu magistarskog rada imali su samo riječi hvale za rad i odbranu Nj. E., gospodina Gashija. Istaknuto je da ovaj rad predstavlja doprinos ne samo bh. nauci, već i nauci Albanije, ali i šire. Komisija, na čelu sa prof. dr Feridom Otajagićem, naglasila je da ovaj magistarski rad predstavlja autentičan naučni rad koji izaziva veliku pažnju. Član Komisije, prof. dr Zijad Hasić, zaključio je da ovo naučno djelo podrazumijeva originalnu istraživačku i naučno-analitičku cjelinu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Po završetku odbrane magistarskog rada skupu se obratio i doc. dr Ismet Alija, osnivač i glavni menadžer Fakulteta, koji je izrazio zadovoljstvo što je Nj. E., gospodin Flamur Gashi, odabrao upravo ovaj fakultet za nastavak svog obrazovanja.

Odbranom magistarske teze Njegova ekselencija Flamur Gashi, ambasador Republike Albanije u BiH, stekao je zvanje magistar prava – uža naučna oblast međunarodnopravna.

Svečani događaj svojim prisustvom uveličao je veliki broj prijatelja i rodbine, saopšteno je iz Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

(pfk.edu.ba)