Studenti pozivaju poslodavce na sajam 25. aprila u Sarajevu

Sajam studentskih poslova i organizacija 2014 kompanijama pruža pristup mladom, obrazovanom i kvalitetnom kadru.


Foto: SPUS.ba
Foto: SPUS.ba

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu realizuje projekat pod nazivom “Sajam studentskih poslova i organizacija 2014”. Sajam će biti održan 25. aprila tekuće godine na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Projekat omogućava susret kompanija i studenata na jednom mjestu. Cilj projekta jeste da se studenti podstaknu na aktivnije traženje posla, ulažu u svoju karijeru i obrazovanje te da razviju poslovne vještine prije završetka studija. S druge strane, poslodavci imaju pristup mladom, obrazovanom i kvalitetnom kadru što kao ishod donosi obostrano zadovoljstvo, prenosi portal SEEbiz.net.

Kompanije koje budu učestvovale će dobiti jedinstvenu priliku ovakve vrste da svoj rad prezentuju studentskoj populaciji te istoj ponude i mogućnost volontiranja, sezonskog zaposlenja, honorarnog rada, obavljanja pripravničkog staža ili stručne prakse.

Kompanije svoju prijavu za učešće na sajmu mogu izršiti putem mail-a studentski.sajam.poslova@gmail.com, kako bi se što prije obavio sastanak sa onim zainteresovanim u svrhu informisanja o aktivnostima u narednom periodu.

[box type=”shadow”]Facebook: Univerzitet u Sarajevu – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta![/box]

(SEEbiz.net)