Alen Albinović biće razriješen funkcije u Komisiji za obrazovanje i kulturu Općine Stari Grad Sarajevo

Alen Albinović, član Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH), biće razriješen funkcije člana Komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko naslijeđe Općine Stari Grad Sarajevo.


alen albinovic
Foto: Screenshot YouTube

Potvrdio je ovo za Klix.ba Adis Džabija, predsjedavajući Općinskog odbora SBB-a Općine Stari Grad Sarajevo.

Kako je izjavio Džabija, Albinović je podnio ostavku na mjesto predsjednika Foruma mladih ove stranke pri Općini Stari Grad Sarajevo, prije nego je otišao u Njemačku.

– U 18 sati bit će održana sjednica Skupštine Foruma mladih SBB-a Općine Stari Grad, gdje ćemo izabrati novog predsjednika kojeg ćemo predložiti na Albinovićevo mjesto u Komisiji za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko naslijeđe, izjavio je ranije danas Džabija.

Prema njegovim riječima, tragom medijske prašine i napisa u medijima, ovakav korak bio je potreban.

– Nisam znao za njegovu prošlost, nisam bio upoznat sa snimcima koje je objavljivao u prošlosti i kakve se stvari vežu za njegovo ime. Još uvijek ne znamo ko će biti novi član, dodao je Džabija.

Informaciju o napuštaju Foruma mladih SBB-a Općine Stari Grad za Klix.ba potvrdio je i Vedran Dodik, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, kazavši da je na jučerašnjoj sjednici Vijeća vođena rasprava o ovoj temi, s obzirom na pritisak javnosti posljednjih dana.

Podsjećamo, Alen Albinović, nekadašnji televizijski voditelj, maneken i samoprozvani pjevač uz burnu prošlost, kada je svojevremeno objavljivao fotografije na kojima konzumira drogu, opija se i veliku pažnju poklanja turbofolk zvijezdama, u maju ove godine imenovan je za člana Komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko naslijeđe Općine Stari Grad Sarajevo.

Njegovo imenovanje izazvalo je veliku buru u javnosti.

(Klix.ba)