22-godišnji student se prerušio u svoju djevojku kako bi polagao ispit umjesto nje

Oboje su optuženi za prevaru i sada rizikuju da im se zabrani polaganje ispita na bilo kojem nacionalnom fakultetu u trajanju od najviše pet godina.


Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs

Mladi Afrikanac nedavno je uhapšen nakon što se prerušio u djevojku, predstavio imenom svoje devojke i pokušao da položi maturski ispit umjesto nje.

Advertisements

Kadim Embup (22), student iz Senegala tri dana je uspješno varao komisiju u ispitnom centru za polaganje mature radi upisa na fakultete. Embup je nosio periku, djelimično prekrivenu tradicionalnim šalom, minđuše, haljinu, pa čak i šminku, kako bi komisija povjerovala da je riječ o 19- godišnjoj Gongi Đioum, piše Blic.rs.

Advertisements

Taman kada je izgledalo da je plan dvoje zaljubljenih uspio, jedan od članova komisije je 31. jula primijetio nešto čudno u vezi sa Kadimom i otkriven je njegov pravi identitet.

Nakon otkrivanja prevare, pozvao je policiju i Embup je uhapšen, zatim je odveo policajce do svoje devojke, koja ga je mirno čekala u iznajmljenoj sobi motela i oboma su stavljene lisice na ruke. Embup je priznao zločin, ali je tvrdio da je varao isključivo iz ljubavi prema Gongi.

– Sve sam uradio iz ljubavi, jer je moja djevojka imala ozbiljnih poteškoća u polaganju engleskog jezika, izjavio je student, ali to nije uspjelo da pokoleba policajce.

Gonga i on optuženi su za prevaru i sada rizikuju da im se zabrani polaganje ispita na bilo kojem nacionalnom fakultetu u trajanju od najviše pet godina.

Međutim, biće uskraćeni i za polaganje ispita na visokoškolskim ustanovama, kažnjeni novčanom kaznom, moguće i kaznom zatvora u trajanju od jedne do pet godina.

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!