22-godišnji student se prerušio u svoju djevojku kako bi polagao ispit umjesto nje

Oboje su optuženi za prevaru i sada rizikuju da im se zabrani polaganje ispita na bilo kojem nacionalnom fakultetu u trajanju od najviše pet godina.


Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs

Mladi Afrikanac nedavno je uhapšen nakon što se prerušio u djevojku, predstavio imenom svoje devojke i pokušao da položi maturski ispit umjesto nje.

Kadim Embup (22), student iz Senegala tri dana je uspješno varao komisiju u ispitnom centru za polaganje mature radi upisa na fakultete. Embup je nosio periku, djelimično prekrivenu tradicionalnim šalom, minđuše, haljinu, pa čak i šminku, kako bi komisija povjerovala da je riječ o 19- godišnjoj Gongi Đioum, piše Blic.rs.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Taman kada je izgledalo da je plan dvoje zaljubljenih uspio, jedan od članova komisije je 31. jula primijetio nešto čudno u vezi sa Kadimom i otkriven je njegov pravi identitet.

Nakon otkrivanja prevare, pozvao je policiju i Embup je uhapšen, zatim je odveo policajce do svoje devojke, koja ga je mirno čekala u iznajmljenoj sobi motela i oboma su stavljene lisice na ruke. Embup je priznao zločin, ali je tvrdio da je varao isključivo iz ljubavi prema Gongi.

– Sve sam uradio iz ljubavi, jer je moja djevojka imala ozbiljnih poteškoća u polaganju engleskog jezika, izjavio je student, ali to nije uspjelo da pokoleba policajce.

Gonga i on optuženi su za prevaru i sada rizikuju da im se zabrani polaganje ispita na bilo kojem nacionalnom fakultetu u trajanju od najviše pet godina.

Međutim, biće uskraćeni i za polaganje ispita na visokoškolskim ustanovama, kažnjeni novčanom kaznom, moguće i kaznom zatvora u trajanju od jedne do pet godina.