10 studentskih zapovijedi

Pravila su pravila. Ova definitivno ne treba kršiti, ako želite da vam period studiranja prođe u miru i spokoju, koliko je to moguće...


124zapovijedi

Svi znamo da život podrazumijeva puno nepisanih pravila kao na primjer: “Ne pričaj s punim ustima”, “Ustupi mjesto u tramvaju starijoj osobi”, “Pozdravi susjede kad izlaziš iz kuće ili stana”, “Peri ruke prije jela” i brojna, brojna druga.

Naravno da vas niko neće kazniti zatvorskom kaznom niti izbacivanjem iz društva ako ih se odlučite ne pridržavati, ali svi ih više-manje slijedimo jer osiguravaju ugodniji život u zajednici. Slično je i tokom studiranja – ovaj period u životu podrazumijeva neka nepisana pravila.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mudro odaberi svoje mjesto na predavanjima

Ne samo da je ovo važno jer niko ne želi sjediti u prvim klupama nego će ti kolege kraj kojih ćeš sjediti ubrzo postati najdraža poznata lica kojima, doduše, možda nećeš zapamtiti ime, ali će poslužiti kao odličan orijentir – aha, eno ga/je, tamo moram sjesti. Osim toga, ovo su osobe kojima ćeš se obratiti u slučaju da moraš prepisati bilješke s predavanja ili nadoknaditi neku “zadaću”. Dakle – mudro biraj gdje ćeš sjesti i s kime ćeš se okružiti.