Startalo regionalno studentsko natjecanje “Case Study Competition”

Najveće eStudentovo natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva startalo je punom parom jučer na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prijave su otvorene i traju sve do 15. marta, a u projektu mogu sudjelovati studenti s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.


Foto: eSTUDENT
Foto: eSTUDENT

Najveće eStudentovo natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva startalo je punom parom jučer, 2.3.2015. godine, u 12.00h na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prijave su otvorene i traju sve do 15. marta, a nagradni fond je ove godine dosegao više od 200 000 kuna. U projektu mogu sudjelovati studenti s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Svoje slučajeve i zadatke predstavilo je 13 poduzeća: Coca-Cola Adria d.o.o., Franck d.d., Hrvatski Telekom d.d., INA-industrija nafte d.d., L'Oréal Adria d.o.o., Nestlé Adriatic d.o.o., Privredna banka Zagreb d.d., PLIVA Hrvatska d.o.o., Sandoz d.o.o., SPAR Hrvatska d.o.o., Societe Generale – Splitska banka d.d., Zagrebačka banka d.d., Zagrebačka pivovara d.o.o.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Od 17. – 20.03. svi prijavljeni kandidati imat će priliku na sastanku s predstavnicima poduzeća dobiti sve potrebne informacije za rješavanje prestavljenih slučajeva. Krajni rok za predaju rješenja zadataka je 19.04.2015. godine.

Uvodni pozdravni govor u ime uprave Ekonomskog fakulteta održao je prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije prof.dr.sc. Jurica Pavičić, a pristutnima se obratio te ih pozdravio i prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom izv.prof.dr.sc. Mislav Ante Omazić koji je ujedno i začetnik ideje Case Study Competitiona.

Case Study Competition, kao projekt studentske udruge eSTUDENT, natjecanje je u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva, namijenjeno studentima različitih područja interesa. Ono je najveće natjecanje ovoga tipa na području Republike Hrvatske u kojem svi studenti dobivaju priliku pokazati svoje znanje, ideje i mogućnosti pred ponajboljim hrvatskim poduzećima, kao potencijalnim budućim poslodavcima. Pri rješavanju slučajeva studenti rade u timovima od 2-4 studenata i pri tome se mogu konzultirati sa zaposlenikom poduzeća (mentorom) zaduženim za određeno područjeistraživanja, kao i s profesorima i asistentima fakulteta.

U akademskoj godini 2012./2013., projekt je postao regionalan, što je omogućilo studentima s područja Srbije te Bosne i Hercegovine sudjelovanje u samom projektu, dok se 2014. godine proširuje na područje Slovenije i Crne Gore.

eSTUDENT je studentska udruga nastala inicijativom proaktivnih studenata i asistenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sa željom da udruga i njeni članovi budu inicijator promjena, odlično praktično iskustvo te mreža znanja i izvrsnosti. Cijelu udrugu kao i sve projekte, radionice i inicijative vode sami studenti koji posjeduju veliku motivaciju i volju da mijenjaju svijet i okruženje u kojem žive nabolje.

Udruga djeluje na Sveučilištu u Zagrebu, a projekti udruge orijentirani su na sva hrvatska sveučilišta i širu hrvatsku javnost.

U projektima eSTUDENTa godišnje sudjeluje preko 5 500 studenata iz cijele Hrvatske, ostvaruju se partnerstva s više od 50 renomiranih poduzeća i organizacija, a preko 50 000 ljudi godišnje, izravno i neizravno, sazna za projekte u kojima sudjelujemo.

Vizija udruge jest postati prepoznatljiv brand, utemeljen na zajedničkom radu, uspjesima te osobnom i stručnom napretku najboljih studenata iz područja društvenih i prirodnih znanosti.

(STUDOMAT.ba)