Humanitarne akcije

“Ruku na srce”: Poziv na proljetnu akciju skupljanja odjeće

Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u proljetnoj akciji prikupljanja odjeće za socijalno ugrožene porodice. Ukoliko u svom ormaru imate odjeće koju više ne koristite, a mogla bi nekome pomoći, možete je donirati 18. i 19. aprila u terminu od 10:00 – 14:00 u prostorijama udruženja na adresi Esada Pašalića 8 (Dobrinja II – posljednja trolejbuska stanica).

PROČITAJ VIŠE

Studenti za Ninu – Tvoje je samo ono što daš!

Nina Pašić, redovna studentica Filozofskog fakulteta, na prvi pogled je kao i sve ostale djevojke njenih godina, vedra i nasmijana. No malo ko zna da se iza fasade te naizgled obične djevojke skriva hrabra osoba koja se već neko vrijeme bori za svoj život, skromno šuteći o svom problemu.

PROČITAJ VIŠE

Ruku na srce: Ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim

Udruženje “Ruku na srce” okuplja studente Univerziteta u Sarajevu sa zajedničkim ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženima kroz realizaciju projekata i humanitarnih akcija. Posjetili smo njihove prostorije u sarajevskom naselju Dobrinja i razgovarali sa članicom Udruženja i volonterkom Jasminom Mahmutagić kako bismo saznali više informacija o ovoj organizaciji, te njihovim projektima i humanitarnim akcijama

PROČITAJ VIŠE