Zvijezda najpoznatije Netflixove serije “Elite” dolazi u Sarajevo

Andre Lamoglia, popularni mladi glumac iz jedne od najgledanijih Netflixovih serija, "Elite", dolazi na 14. Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF).


Foto: Instagram

Lamoglia će u Sarajevu boraviti 4 dana, a gusti festivalski protokol uključuje njegovo pojavljivanje na projekcijama kratkih filmova, premijeri dva dugometražna filma.

Advertisements

Posljednju noć Festivala će mu u sklopu Vils Summer Screena biti dodijeljena i nagrada za Najboljeg mladog glumca u serijama za 2022.godinu, prenosi klix.ba.

Dvadesetčetverogodišnji Andre Lamoglia je rođen 4. augusta 1997.godine. Brazilski glumac se pojavio kao Ivan u petom dijelu španske Netflixove serije pod nazivom “Elite”. Riječ je o triler kriminalističkoj drami, čija je prva sezona izašla 2018. godine i osvojila gledaoce širom svijeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by André Lamoglia (@andrelamoglia)

Advertisements

Lamoglia je ušao u svijet filmske industrije 2017. godine pojavljujući se u TV seriji “Segredos de Justica” kao Tomaz Pacha, a nakon toga je radio za mnoge Disneyeve projekte u Brazilu.

Pored Lamoglije OFF-u prisustvuje i Baler Hirinksson, mladi islandski glumac kao i Áskell Einar Pálmason te 60 mladih autora iz 14 zemalja.

Brazilski glumac će u sklopu OFF-a održati i specijalni OFF Talks program gdje će razgovarati sa mladim autorima, glumcima i gostima Festivala.

Ulaznice za ovaj kao i sve programe će biti dostupne online od 15.7. na tickets.omladinski.ba kao i u festivalskom box office centru ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.