Želiš studirati vani? Univerzitet Deakin u Australiji nudi ti i stipendiju

Univerzitet Deakin u Australiji raspisuje konkurs za dodjelu stipendija studentima na magistarskim i doktorskim studijskim programima.


Zainteresovanim internacionalnim studentima Univerzitet Deakin u Geelongu, u Australiji nudi stipendije ukoliko žele nastaviti studiranje u okviru nekog od ponuđenih magistarskih ili doktorskih studijskih programa.

Na godišnjem nivou iznos stipendije doseže do 28,092$. Inostrani studenti dobivaju i dodatni iznos u visini od 500$ do 1,500$, u zavisnosti da li se radi o troškovima plaćanja preseljenja pojedincu ili porodici. Također je omogućeno i zdravstveno osiguranje.

Kako biste aplicirali bitno je da imate visok nivo znanja engleskog jezika, te da ste primljeni ili ste dobili poziv za studiranje na Univerzitetu Deakin.

Informacije o vrstama stipendiranja, kao i aplikaciju za konkurs možete naći na linku, a o Univerzitetu svakako možete pročitati ovdje.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X