Zbog užičkog kola 19-godišnja studentica izbačena sa Policijske akademije

Na "spornom snimku" se vide budući policajci koji plešu užičko kolo.


Snimak zabave učenika Policijske škole “Josip Jović” u prostorijama Policijske akademije, koja je izašla prije nekoliko dana, izazvala je oštre reakcije. Naime, budući policajci na njemu plešu užički krug.

Advertisements

Zbog činjenice da je snimala kolege, 19-godišnja studentica je izbačena sa Policijske akademije.

Snimak žurke učenika Policijske škole “Josip Jović” u prostorijama Policijske akademije, koji je izašao prije nekoliko dana, izazvao je oštre reakcije, javlja RTL.

Naime, učenici koji su završili nastavu za kontrolu širenja zaraze nisu izašli iz kruga Policijske akademije, a odgovorna lica policijske škole omogućila su im produženo slobodno vrijeme za druženje do ponoći, umjesto do 22 sata.

Tokom ovog vremena nekoliko učenika u tom ciklusu kontakt-časova slušalo je muziku i plesalo na otvorenom u školi, a sve ih je snimao 19-godišnji učenik, što je nesumnjivo kršilo važeće zakonske propise Policijske škole i oštetilo ugled Ministarstva unutrašnjih poslova. Učenik je izbačen iz škole, a ostale sankcije se još čekaju.

Policijska akademija smatra da su osobe odgovorne za njih tokom obrazovanja takođe odgovorne da objasne polaznicima zašto je određeno ponašanje neprikladno za policijski sistem, što oni nisu uspjeli.

Zbog toga će načelnik Policijske akademije podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv odgovornih lica iz Policijske škole “Josip Jović” (šef vaspitnih grupa, vođa smjene i dva rukovodioca policijske škole).

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!