Zašto upisati Pravni Fakultet Univerziteta u Travniku? [VIDEO]

Još od prvih učiteljskih pitanja: "Šta želimo biti kad odrastemo?" počinje naše unutarnje razmišljanje i usmjeravanje. Od vizija male djece bude se polako i neke određenije želje i interesovanja. Oblikuju se kriteriji, realnije se razmišlja o budućnosti.


Foto: Novo Vrijeme
Foto: Novo Vrijeme

Još od prvih učiteljskih pitanja: “Šta želimo biti kad odrastemo?” počinje naše unutarnje razmišljanje i usmjeravanje. Od vizija male djece bude se polako i neke određenije želje i interesovanja. Oblikuju se kriteriji, realnije se razmišlja o budućnosti. Formiramo svoju filozofiju prema kojoj treba da koračamo kroz život. Jedina filozofija običnog života jeste u sljedećem: pomiriti dužnost sa uživanjem, i uživati u onome što treba raditi. To je odrednica kojom se treba voditi prilikom izbora fakulteta i izbora budućeg zanimanja.

Advertisements

Dužnosti koje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku treba ispuniti postavljaju se tako da u studentu bude želju da čita, istražuje i otkriva. Kroz komunikaciju na predavanjima i vježbama, dostupnost literature i informacija, na veoma jasan način studentu se prezentira materija. Student je u epicentru pažnje. Knjige i predavanja iz kojih se pripremaju ispiti su sa pomnom pažnjom odabrani i studentu se pruža mogućnost da putem seminarskih radova samostalno istražuje i dostiže visok nivo znanja i ocjena.

  • Troškovi studija – informacije u vezi s cijenom studija i formulare za upis možete pronaći ovdje.

Zgrada Fakulteta je nova, savremeno opremljena, sa svim ugodnostima, od prostranih, svijetlih učionica, tehničke opreme, kantine, obezbijeđenog parkinga, pa do odlične biblioteke. Užitak studiranja je prisutna pojava upravo zbog usmjerenosti svih uposlenika prema uspjehu studenta. Cilj nastavnog osoblja je iznaći način da studenti na najefikasniji način usvoje gradivo.

– Nama zaista nije cilj da student prolazi kroz školovanje suhoparnim čitanjem knjiga – nama je cilj da na interaktivan način probudimo interesovanje i podstaknemo na otkrivanje srži i suštine, ali i da ih podržimo koliko god imaju želju da istražuju, napreduju i postižu maksimum, ističu iz Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Advertisements

Nastavno osoblje čine eminentni stručnjaci u svojim oblastima, doktori nauka, magistri, diplomirani pravnici, bivši najbolji studenti svojih generacija, aktivni naučni radnici koji prate i učestvuju u naučno-istraživačkom radu putem brojnih konferencija. Na taj način oni se dodatno usavršavaju i šire spektar svog obrazovanja, na šta ih svesrdno podstiče Pravni fakultet Univerziteta u Travniku. Studenti koji završe ovaj Fakultet – postaju tražen kadar, koji se zapošljava širom Bosne i Hercegovine, a takođe nastavlja sa školovanjem na master studiju, te na doktorskom studiju.

  • Vodič za studente – osnovne informacije o Fakultetu i studijima možete pronaći ovdje.

– Studiranje je jedan lijep period našeg života. Period koji se pamti, period u kojem se stiču prava prijateljstva, ali i najveća znanja. Neka to bude tako i u Vašem životu. Odlučiti se za naš Fakultet znači odlučiti se da najljepši period života provedete uživajući u učenju, stičući prijatelje i saradnike, živeći okruženi pozitivnom atmosferom i podrškom, zaključuju na kraju iz Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

(pfk.edu.ba)