Zaposlite se u Muzeju ratnog djetinjstva

Muzej ratnog djetinjstva osnovan je u Sarajevu 2015, a njegova prva stalna postavka otvorena je u januaru 2017. godine. Za kratko vrijeme Muzej je pokrenuo prve međunarodne projekte, te trenutno osim u BiH radi i u Libanu, Ukrajini, Srbiji i SAD-u.


muzej ratnog djetinjstva

U decembru 2017, Muzej ratnog djetinjstva nagrađen je Muzejskom nagradom Vijeća Evrope, jednom od najvećih nagrada u muzejskoj industriji. Tako se pridružio odabranim evropskim muzejima koji su dobili ovu nagradu u njenoj 40-ogodišnjoj historiji. Brz rast i razvoj zahtijevaju jačanje tima, te MRD traži nove saradnice/ke:

Full-time pozicije:

– direktor/ica međunarodnih projekata;
– projekt menadžeri(ce);
– asistent(ica) menadžmentu.

Part-time pozicije:

– vodiči za posjetioce i učenike.

Šta tražimo:

1. Kreativnost, orijentiranost na detalje, preciznost, efikasnost, senzibilitet.
2. Sposobnost donošenja pravih odluka/izbora u novim situacijama (zdrav razum i inteligencija).
3. Posvećenost i orijentiranost ka dugoročnim ciljevima MRD.
4. Uslovi su poznavanje bosanskog i engleskog jezika, te da je osoba bazirana u Sarajevu.
5. Za poziciju projekt menadžera i direktora međunarodnih saradnji potrebno je minimalno 3 godine profesionalnog iskustva, te je poželjno internacionalno iskustvo.

Šta nudimo:

– posao u dinamičnoj atmosferi u jednoj od najbrže rastućih kulturnih inicijativa u regionu
– posao u jednoj od rijetkih organizacija u regiji koja kontinuirano radi na najvišem nivou (saradnje s najvećim svjetskim univerzitetima, organizacijama, muzejima, konferencijama, medijima itd)
– konkurentne uslove (testirajte nas; ako ste nam zanimljivi, ponudit ćemo konkurentne uslove bez obzira u kojoj industriji trenutno radite)
– potpunu diskreciju u procesu apliciranja

Prijave primamo do 20. maja 2018.

Zbog velikog broja prijava i limitiranih resursa javit ćemo se samo onim kandidatima koje budemo željeli pozvati na razgovor, ili im zatražiti dodatne informacije. Zavisno od toga za koju poziciju aplicirate možda ne trebate odgovoriti na sva pitanja (pogledajte napomene ispod svakog pitanja). Pitanja sa crvenom zvjezdicom su obavezna za sve aplikante. Ako vam se ne javimo do 10. juna 2018, računajte da niste prošli u drugi krug.

Više informacija i prijavnica se mogu pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)