Za sve ljubitelje klasične muzike: “Ljetna promenada 6“ u Ateljeu „Ismet Mujezinović“

Mlade tuzlanske umjetnice violinistica Katarina Pavljašević i pijanistica Ena Ovčina dobro su poznate ljubiteljima klasične muzike.


beautiful woman plays beautiful music
Foto: Envato

Mlade tuzlanske umjetnice violinistica Katarina Pavljašević i pijanistica Ena Ovčina dobro su poznate ljubiteljima klasične muzike, širom Bosne i Hercegovine.

Zajednički nastupaju dugi niz godina i konstantno priređuju koncerte klasične muzike. Ena je po završetku Muzičke akademije u Zagrebu profesionalnu karijeru nastavila u Tuzli, a Katarina je studentica II godine Akademije umjetnosti u Novom Sadu, prenosi portal Tuzlarije.net.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Nas dvije sarađujemo već dugo i jako se radujemo svakom novom projektu. Ovaj ljetni koncert doživljavamo kao nešto posebno i drago nam je što ga publika već šest godina prepoznaje kao kvalitetan umjetnički sadržaj, istakla je profesorica Ena Ovčina.

– Mi nekako podrazumijevamo da zajednički radimo na ovom ljetnom koncertu. On od početka ima posebnu energiju i predstavlja nam veliko zadovoljstvo, nakon brojnih obaveza vezanih za naše svakodnevne aktivnosti. Jako je važno da umjetnici imaju slične energije, a Ena i ja ih definitivno imamo i kao rezultat imamo Ljetnu promenadu, koja već šestu godinu okuplja ljubitelje klasične muzike, ističe Katarina Pavljašević.

Na „Ljetnoj promenadi“ već nekoliko godina kao gosti nastupaju mladi i perspektivni učenici Osnovne muzičke škole. Ove godine to su Elena Stjepić – violina, klaviristi Lana Sakan, Nikola Pavljašević i Vuk Noah Stolica, te gitarista Mak Hadžiefendić.

Koncert klasične muzike „Ljetna promenada“ je od svog osnivanja uvršten u program manifestacije „Ljeto u Tuzli“, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla. Koproducenti „Ljetne promenade“ su Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju „Star Art“ iz Tuzle i Centar za kulturu Tuzla.

„Ljetna promenada 6“ biće održana u Ateljeu „Ismet Mujezinović“, u ponedjeljak 18. jula u 20 sati.