Povratak u učionice i čitaonice označava novi početak, nove izazove i nove prilike za sve studente, a posebno za one koji tek započinju svoju akademsku avanturu.

Kako se ljetne temperature polako smiruju i listovi na drveću počinju mijenjati boju, tako se i kampusi naših univerziteta ponovno pune živopisnom ekipom mladih ljudi željnih znanja. Povratak u učionice i čitaonice označava novi početak, nove izazove i nove prilike za sve studente, a posebno za one koji tek započinju svoju akademsku avanturu.

Red Bull pozelio dobrodoslicu sarajevskim studentima 21

Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT

Za leteći start ove akademske godine

Prvog dana nove akademske godine,  STUDOMAT ekipa imala je priliku zabilježiti osmijehe, uzbuđenje i nezaboravne trenutke s početka novog semestra. Tradicionalno, i Red Bull ekipa je posjetila brucoše na Fakultetu političkih nauka, Fakultetu za saobraćaj i komunikacije, Pedagoškom fakultetu, Pravnom fakultetu, Arhitektonskom fakultetu i Veterinarskom fakultetu. Uz osvježavajuće napitke i pozitivnu energiju, Red Bull je poželio dobrodošlicu studentima, pružajući im potrebnu energiju za leteći start ove akademske godine.

Red Bull pozelio dobrodoslicu sarajevskim studentima 13

Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT

Važnost obrazovanja

Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata svakog društva. Kroz njega se oblikuju budući lideri, inovatori i kreatori, koji će nositi napredak i razvoj naše zemlje. Svaka nova akademska godina pruža priliku za sticanje novih znanja, vještina i iskustava. Edukacija ne samo da obogaćuje individualne živote, već i doprinosi širem društvu, postavljajući temelje za svijetlu budućnost.

Red Bull pozelio dobrodoslicu sarajevskim studentima 16

Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT

Učite, istražujte, sanjajte i ostvarujte svoje snove!

Dragi studenti, pred vama je još jedna godina ispunjena izazovima, ali i prilikama. Ne zaboravite da je put do uspjeha često težak, ali uz pravu motivaciju, podršku i rad, svaki cilj je dostižan. STUDOMAT vam želi puno sreće, uspjeha i nezaboravnih trenutaka u nadolazećoj akademskoj godini. Učite, istražujte, sanjajte i ostvarujte svoje snove!

Pogledajte fotogaleriju.