Za buduće studente: Retrospektiva Univerziteta u Tuzli

Prilika za sve buduće studente da se informišu o mogućnostima koje nudi ova visokoškolska ustanova.


retrospektiva
Foto: Radio Kameleon

Stalno otvorena postavka Univerziteta u Tuzli pod nazivom „Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva“ nudi učenicima završnih razreda srednjih škola, ali i ostalim zainteresovanim građanima, informacije o bogatoj prošlosti i budućem radu Univerziteta u Tuzli.

Ova informativna izložba prilika je za sve buduće studente da se informišu o mogućnostima koje nudi ova visokoškolska ustanova sa bogatom historijom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Izložba je uvertira za brojne aktivnosti koje će Univerzitet i ove godine provesti u okviru promocije upisne politike.

Postavku „Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva“ do danas su posjetili učenici završnih razreda pet srednjih škola s područja Tuzle: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Gimnazija „Ismet Mujezinović, Gimnazija „Meša Selimović“, Mješovita srednja mašinska škola Tuzla i Behrem – begova medresa u Tuzli, piše Radiokaameleon.ba.

Izložba je napravljena u saradnji sa Javnom ustanovom Arhiv Tuzlanskog kantona, a svi zainteresovani izložbu mogu pogledati svakog radnog dana od 8 do 16 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta (II sprat, Filozofski fakultet).

U predstojećem periodu, učenici završnih razreda srednjih škola mogu posjetiti platforme društvenih mreža Univerziteta (Facebook, Instagram), te web stranice i informisati se o fakultetima.