Za bolji svijet

Ako ste dobar govornik, trebate ciljanu publiku, a nemate pravu lokaciju, onda je ovaj događaj za vas.


WSD Sarajevo, u saradnji za UG „Projekt ABC‟ Tuzla, narednog mjeseca, 15. marta 2018. godine obilježavanja Svjetski dan govorništva.

Advertisements

Potencijalni natjecatelji trebaju pripremiti 5-ominutni govor na temuZa bolji svijet‟. Prilikom govora, natjecatelji se mogu osvrnuti na prošle, sadašnje ili buduće teme sa društvenog, političkog, kulturološkog ili bilo kojeg drugog gledišta. Možete pričati o bilo čemu, na bilo kojem jeziku, ali samo da pričate… za i o boljem svijetu. Ali, ako ipak želite da se Vaš glas čuje u više od 100 država, onda nam pričajte na engleskom jeziku.

Advertisements

Pozivamo Vas da svoje prijave pošaljete na lacevic.i@gmail.com do 05.03.2018. jer je broj prijava ograničen. Uz prijavu je potrebno poslati svoje kontakt podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto odakle dolazite, kao i kratko pojašnjenje govora.

Ukoliko želite da poboljšate i vježbajte svoje komunikacijske vještine za predstojeći događaj, UG „Projekt ABC‟ Tuzla svake sedmice organizira javno govorništvo na engleskom i njemačkom jeziku. Radionice su besplatne i obično traju od 60 do 90 minuta, a u zavisnosti od sadržaja i broja prisutnih članova.

Ovaj događaj organizira Udruženje za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi SIM, Sarajevo.

(Meliha Delić / STUDOMAt.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!