Youth to Business Forum 2015: Kako mladi mogu doprinijeti razvoju poduzetništva?

AIESEC Sarajevo i ove godine otvara svoja vrata za mlade i ambiciozne ljude u Sarajevu povodom događaja Youth to Business Foruma koji će se održati u prostorijama Doma Armije 28.3. sa početkom u 09:00h!


Youth to Business Forum 2015 AIESEC Sarajevo

AIESEC Sarajevo i ove godine otvara svoja vrata za mlade i ambiciozne ljude u Sarajevu povodom događaja Youth to Business Foruma koji će se održati u prostorijama Doma Armije 28.3. sa početkom u 09:00h!

Potaknuti uspjesima i oduševljenjem učesnika sa prošlogodišnjih Youth to Business-a, AIESEC Sarajevo ohrabruje sve mlade da se prijave na ovaj jednodnevni događaj. Tema ovogodišnjeg Youth to Business Foruma odabrana je s idejom kako bi mladi ljudi u BiH postali svjesniji svoje odgovornosti i utjecaja kojim raspolažu u BiH, te na koji način mogu postići zacrtane ciljeve unutar zajednice.

Pored mnogobrojnih partnera i radionica koje će pomenuti održati kako bi sa mladima zajedno radili na rješavanju problema, organizatori ističu i posebna dva govornika za ovaj događaj – Vanju Kenjić i Amera Kapu.

Vanja Kenjić je diplomirala na tri fakulteta, odbranila dva magisterija i doktorat. Objavila je i veliki broj stručnih radova te je svoje stručne oblasti usavršavala kroz niz predavanja, poslova i edukacija. Od 2008. godine radi kao menadžer kvalitete. Odabrani učesnici Youth to Business-a imat će čast da slušaju jednu od najuspješnijih, najhrabrijih i najaktivnijih žena iz našeg okruženja koja je inspiracija i podrška mnogim mladim ljudima.

Amer Kapo je diplomirao na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Također, bio je predsjednik AIESEC-a Bosne i Hercegovine u mandatu 2010/2011. Poslovnu karijeru je gradio u Mikrokreditnoj fondaciji Sunrise, a trenutno obnaša dužnosti vijećnika u Općini Centar i predsjednika komisije za pitanja mladih. Imao je priliku da učestvuje na Youth to Business forumima u Tunisu, Indiji i Meksiku.

Pored njih, ističemo i Adaletu Adu Merkez kao moderatoricu ovog događaja! Ada je najmlađa urednica i voditeljica Dnevnika u Bosni i Hercegovini, a pored toga je i apsolventica na Odsjeku za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Posjeduje volonterska iskustva u različitim nevladinim organizacijama, programima i na različitim pozicijama već deset godina. Također, trenerica je u oblasti omladinske politike i lobiranja i javnog zagovaranja sa iskustvom na domaćim, regionalnim i međunarodnim projektima. Ada je primjer mladim ljudima jer svojim angažmanom i uspjehom pokazuje da se mnogo toga može postići ukoliko ima dovoljno volje i zalaganja.

Pored Youth to Business Foruma u Sarajevu, ovaj događaj će se održati i u Mostaru i Banjoj Luci, te možete pratiti dešavanja ovog događaja putem zvanične Facebook stranice.

Također, za sve ostale informacije, i druge prilike, posjetite Facebook stranicu AIESEC Sarajeva.

(Merdina Alispahić, STUDOMAT.ba)