Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) organizuje Četvrtu Ljetnu školu civilnih sloboda i aktivizma koja će se održati od 14. do 27.07.2014. godine u Sarajevu.

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) organizuje Četvrtu Ljetnu školu civilnih sloboda i aktivizma koja će se održati od 14. do 27.07.2014. godine u Sarajevu.

Ljetna škola je namijenjena aktivistima i aktivisticama YIHR BIH i svim zainteresiranim mladim ljudima u BiH, sa ciljem da onima koji su se odlučili biti aktivni građani/ke BiH i doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu ponudi potrebna znanja i vještine.

Osobe koje se odluče prijaviti su obavezni prisustvovati cijelom programu ljetne škole. Na kraju, učesnici/ce će napisati rad ili na drugi način osigurati pozitivnu ocjenu te dobiti diplomu. Za učesnike/ce izvan Sarajeva bit će osiguran smještaj i hrana u cijelom trajanju škole. Program je namjenjen osobama koje su spremne intenzivno raditi i posvetiti pažnju predavanjima i vježbama, te koje vjeruju da bh. društvu trebaju promjene. Ukratko, ako mislite da je sve oko vas u najboljem redu, organizatori vas mole da se ne prijavljujete na ovaj program. 🙂

Preliminarni program – Škola će uključiti slijedeće module:

1. Ljudska prava
2. Diskriminacija
3. Konflikti i komunikacija
4. Aktivizam
5. EU integracije
6. Tranzicijska pravda i suočavanje s prošlošću
7. Ustavno i lokalno uređenje Bosne i Hercegovine
8. Praktične vještine: komunikacija s javnostima; simulacije rada opštinskog vijeća, razvijanje karijere, pisanje projektih prijedloga i slično

Sesije će se održavati u Sarajevu u Kancelariji za mlade (Mula Mustafe Bašeskije 7) u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu od ponedjeljka do subote, a nedjelja je slobodna.

Detaljan program rada naknadno će biti dostavljen učesnicima/cama koji budu izabrani da učestvuju na školi.

Prijavu (koju možete preuzeti ovdje) poslati najkasnije do 30. juna u 23:59h na e-mail: beticolak@gmail.com

(STUDOMAT.ba)