YEP: Mreža Klubova za traženje posla postigla cilj, zaposleno 1110 mladih!

Projekat zapošljavanja mladih YEP je postigao zacrtani cilj od 1100 mladih zaposlenih putem mreže Klubova za traženje posla, te je već i premašena cifra.


YEP youth employment project cover

Projekat zapošljavanja mladih YEP je postigao zacrtani cilj od 1100 mladih zaposlenih putem mreže Klubova za traženje posla, te je već i premašena cifra.

Na početku projekta skeptici nisu vjerovali da će javne službe za zapošljavanje moći ispuniti ovaj ambiciozan cilj i zbog toga je ovaj uspjeh za YEP ogroman. Svih 1100 mladih koji su se zaposlili putem mreže Klubova u periodu od oktobra 2011. do novembra 2014.godine predstavljaju 1100 životnih priča, mladih žena i muškaraca, navode iz YEP-a.

Voditelji Klubova za traženje posla svojim svakodnevnim zalaganjem i lobiranjem kod lokalnih poslodavaca utiču na mijenjanje svijesti mladih i zato zaslužuju naše poštovanje i podršku kako bi pomogli još većem broju mladih.

Ispunjenje ovog rezultata ima veliki značaj i podstrek za dalje reformske procese u službama za zapošljavanje, a upravljanje prema učincima postaje jedan od alata u upravljanju aktivnim mjerama zapošljavanja, kao što je Klub za traženje posla.

Vjerujemo da se ovi rezultati ne bi postigli da nije postojao konstantni pritisak na mrežu Klubova koji su stremili ka ispunjenju ovog cilja, a naredni korak je širenje mreže putem internih kapaciteta voditelja koje će YEP u narednom periodu obučiti kako bi vještine upravljanja Klubovima prenijeli svojim kolegama u matičnim službama za zapošljavanje, saopšteno je iz YEP-a.

(yep.ba)