Volontiraj u Njemačkoj

Ako imaš između 18 i 25 godina, ako si državljanin/ka BiH, ako si otvorena osoba sa izraženim entuzijazmom, voljom i željom za promjenom, ako želis proživjeti jedno novo iskustvo, upoznati novu kulturu, jezik, način života, ako želis postati dio globalnog mirovnog pokreta, ako želiš pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i istovremeno učiniti nešto za sebe.


germany flag 1540560947

Pošalji svoju prijavu do 18. novembra 2018. godine na našu adresu u Derventi. Poznavanje njemačkog jezika, kao i prethodno radno iskustvo u radu sa osobama s posebnim potrebama nije uslovno.

ReMI je NVO mreža koja kao resursni centar djeluje na razvijanju i promovisanju tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja i uvažavanja različitosti u oblastima djelovanja članica, izgradnji civilnog društva, jačanju NVO-a kroz instuticionalni razvoj, unapređenju saradnje, razmijeni informacija i zajedničkih aktivnosti u implementaciji projekata i kampanja, a radi unapređenja socijalnog, ekonomskog i kulturnog položaja članova ReMI mreže i vladavine zakona.

Program “Volontiraj u Njemačkoj”, traje 13 mjeseci, zajedno sa pripremnim seminarom. Volonterska aktivnost se odnosi na rad sa osobama s posebnim potrebama, u vrtićima, domovima za mlade. Zavisno od institucije gdje se volontira, osobe su različite životne dobi, različitih nivoa “teškoća” i socijalne integracije. Volonterska pomoć je dobrodošla pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, lakšoj njezi štićenika, pomoć pri odlasku u kupovinu i tome sl. Volonter radi 5 dana sedmično, po 8 časova. Naknadne troškove (troškovi puta, zdravstvenog osiguranja, troškovi stanarine i režije, te simbolični džeparac) plaćeni su od strane organizacije EIRENE.

Za prijavu je neophodno poslati:

– pismo motivacije,
– kratka biografija sa slikom,
– kopija svjedočanstva i diploma iz srednje škole,
– kopija pasoša (datum isteka pasoša ne smije biti prije kraja 2020. godine),
– prijavu i potrebnu dokumentaciju možete poslati na našu adresu ili na adresu el. pošte.

Rok za prijavu je 18. novembar 2018. godine.

Tekst konkursa možete preuzeti ovdje.

(STUDOMAT.ba)