Volontiraj u Njemačkoj

Ako imaš između 18 i 25 godina, ako si državljanin/ka BiH, ako si otvorena osoba sa izraženim entuzijazmom, voljom i željom za promjenom, ako želis proživjeti jedno novo iskustvo, upoznati novu kulturu, jezik, način života, ako želis postati dio globalnog mirovnog pokreta, ako želiš pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i istovremeno učiniti nešto za sebe.


Pošalji svoju prijavu do 18. novembra 2018. godine na našu adresu u Derventi. Poznavanje njemačkog jezika, kao i prethodno radno iskustvo u radu sa osobama s posebnim potrebama nije uslovno.

Advertisements

ReMI je NVO mreža koja kao resursni centar djeluje na razvijanju i promovisanju tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja i uvažavanja različitosti u oblastima djelovanja članica, izgradnji civilnog društva, jačanju NVO-a kroz instuticionalni razvoj, unapređenju saradnje, razmijeni informacija i zajedničkih aktivnosti u implementaciji projekata i kampanja, a radi unapređenja socijalnog, ekonomskog i kulturnog položaja članova ReMI mreže i vladavine zakona.

Program “Volontiraj u Njemačkoj”, traje 13 mjeseci, zajedno sa pripremnim seminarom. Volonterska aktivnost se odnosi na rad sa osobama s posebnim potrebama, u vrtićima, domovima za mlade. Zavisno od institucije gdje se volontira, osobe su različite životne dobi, različitih nivoa “teškoća” i socijalne integracije. Volonterska pomoć je dobrodošla pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, lakšoj njezi štićenika, pomoć pri odlasku u kupovinu i tome sl. Volonter radi 5 dana sedmično, po 8 časova. Naknadne troškove (troškovi puta, zdravstvenog osiguranja, troškovi stanarine i režije, te simbolični džeparac) plaćeni su od strane organizacije EIRENE.

Za prijavu je neophodno poslati:

– pismo motivacije,
– kratka biografija sa slikom,
– kopija svjedočanstva i diploma iz srednje škole,
– kopija pasoša (datum isteka pasoša ne smije biti prije kraja 2020. godine),
– prijavu i potrebnu dokumentaciju možete poslati na našu adresu ili na adresu el. pošte.

Rok za prijavu je 18. novembar 2018. godine.

Tekst konkursa možete preuzeti ovdje.

(STUDOMAT.ba)

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!