‘Volontiraj kreditiraj‘: Poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan

Udruženje Infohouse sa partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine, 10. oktobra organizira 'Sedmi socijalni dan', dan kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan, u okviru projekta 'Volontiraj-kreditiraj 2013'.


volontiraj kreditiraj

Udruženje Infohouse sa partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine, 10. oktobra organizira ‘Sedmi socijalni dan’, dan kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan, u okviru projekta ‘Volontiraj kreditiraj 2013’.

volontiraj kreditiraj– I ove godine očekujemo da više od 1500 srednjoškolaca iz preko od 50 bh. gradova počne svoj prvi radni dan u više stotina firmi/organizacija/institucija iz cijele Bosne i Hercegovine. Učenici će tijekom ovog dana raditi za dnevnicu od 20 KM po jednom učeniku. Novac koji učenici zarade bit će uplaćen od strane poslodavaca u Fond Socijalni dan iz kojeg će biti finansirani najbolji učenički projekti, kažu organizatori.

Ovogodišnji projekat ‘Volontiraj kreditiraj‘ bit će obilježen i novim aktivnostima: prvi put će skoro 2000 mladih glasati i izabrati najpoželjnijeg poslodavca, a desit će se i ‘zamjena teza’: tokom Socijalnog dana, pojedini poslodavci zamjenit će svoja radna mjesta s učenicima – srednjoškolci će sjediti u njihovim foteljima, a poslodavci u školskim klupama, kako bi stekli bolji uvid kako i koliko je naš obrazovni sistem zaista priprema za tržište, te svoje konkurse i zahtjeve za posao prilagode stvarnosti, piše portal Radiosarajevo.ba.

(Radiosarajevo.ba)