Vlada Brčko distrikta nagradila najbolje studente sa po 2.500 KM

Vlada Brčko distrikta donijela je na jučerašnjoj sjednici Odluku o usvajanju konačne liste za dodjelu novčanih nagrada za studente generacije za akademsku 2013/2014. godinu.


Vlada Brčko distrikta; Foto: SEEbiz.net
Vlada Brčko distrikta; Foto: SEEbiz.net

Vlada Brčko distrikta donijela je na jučerašnjoj sjednici Odluku o usvajanju konačne liste za dodjelu novčanih nagrada za studente generacije za akademsku 2013/2014. godinu.

Već drugu godinu Vlada Brčko distrikta nagrađuje najbolje studente javnih univerziteta koji su s područja Brčko distrikta i koji su proglašeni studentima generacije, prenosi portal Klix.ba.

U ovoj godini su dva takva studenta i to Nataša Purić s Ekonomskog fakulteta u Brčkom i Duško Samardžija, koji je studirao pri Univerzitetu u Novom Sadu. Budući da fond nagrade iznosi 5000 maraka nagrada će biti podijeljena na ova dva kandidata, dakle oboje će dobiti jednokratnu nagradu u iznosu od 2.500 maraka, kazao je predstojnik vladinog Odjela za obrazovanje Momčilo Poljić.

Naglasio je kako je namjera Vlade Distrikta da studente generacije na neki način zadrži u Brčkom što će nastojati činiti i kroz pravila pri zapošljavanju.

(FENA/Klix.ba)