Virtualni dani karijera i znanja 2013 – najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije

Virtualne dane karijera i znanja organizuju vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu - Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska) i oni će sedam dana svoje posjetioce usmjeravati na adresu sajma.


virtuelni dani karijere 2013 cover

Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom Virtualni dani karijera i znanja započeo je danas i trajat će do 23. oktobra ove godine na web adresi: www.dankarijera.com.

Virtualne dane karijera i znanja organizuju vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu – Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska) i oni će sedam dana svoje posjetioce usmjeravati na adresu sajma, prenosi portal depo.ba.

Kompletan sajam održava se online, a svi štandovi su u 3D formatu, pojasnio je za Fenu voditelj projekta Muhamed Mulahmetović, dodajući da je ove godine zastupljeno 46 štandova.

Ovaj naposjećeniji sajam u regiji održava se već četvrtu godinu i privlači stotine hiljada posjetilaca. Prošlogodišnji sajam, kako je dodao Mulahmetović, zabilježio je više od 170 hiljada posjeta za vrijeme trajanja, a ove godine očekuju da će taj broj premašiti 200 hiljada.

Poslodavci i edukativne ustanove i ove godine imaju priliku da se predstave i regrutuju najbolje kandidate za svoje poslovanje, odnosno privuku nove polaznike iz BiH i regije. Učesnici sajma će ostvariti direktnu komunikaciju sa potencijalnim kandidatima/polaznicima putem chata.

Kompanije ili edukativne ustanove koje budu učestvovale na sajmu ostvaruju i  niz drugih pogodnosti, kao što su niži troškovi učešća u odnosu na klasične sajmove i efikasnost, jer na online sajmu učesnici ne moraju fizički prisustvovati kao na klasičnom sajmu. Mogu ga posjetiti 24 sata dnevno u sedmici sajma, čime kvalitetnije raspoređuju svoje vrijeme i radne obaveze.

Važnost ovog sajma za poslodavce i edukativne ustanove, ali i za osobe koje traže posao ili edukaciju najbolje se ogleda u činjenici da se regionalno tržište rada i edukacije ujedinjuje  u virtualnom prostoru koji ne poznaje teritorijalne barijere, dok se snažan poticaj daje  mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje.

(FENA/depo.ba)