AIESEC Banja Luka: Održana prezentacija “Big picture”

Predstavnici najveće međunarodne mreže studenata i mladih ljudi, AIESEC, održali su u ponedjeljak 14.10.2013. godine, prezentaciju na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci.


aiesec banja luka cover

Predstavnici najveće međunarodne mreže studenata i mladih ljudi, AIESEC, održali su u ponedjeljak 14.10.2013. godine, prezentaciju na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci.

Prezentacija pod nazivom “Big picture“, okupila je mnoštvo zaiteresovanih studenta koji su imali priliku da se bolje upoznaju sa radom ove studentske organizacije, te apliciraju za članstvo u istu.

AIESEC je studentska neprofitna organizacija zastupljena u 124 zemlje svijeta, a u Banjoj Luci studentima ponovo otvara vrata 2013. godine. Na održanoj prezentaciji, članovi AIESEC-a su studente upoznali sa mnogobrojnim mogućnostima koja im ova organizacije nudi, prvenstveno unaprijeđenja liderskih sposobnosti, ali i jačanja timskog duha te sticanja praktičnog iskustva.

Tokom prezentacije, članovi AIESEC-a su studentima predstavili i svoju djelatnost međunarodnih razmjena i praksi – koje su dostupne svim zainteresovanim studentima i diplomcima koju su akademsko zvanje stekli prije manje od dvije godine. Ovom prilikom, studentima su se obratili i gosti iz Sarajeva i Mostara, koji djeluju kao potpredsjednici AIESEC-a Bosne i Hercegovine na nacionalnom nivou, te su podijelili svoje iskustvo sa prisutnima.

Moto druge po redu ovogodišnje regrutacije bio je “Be the change”, a organizatori su pozvali sve zainteresovane da se jave i informišu o svim dostupnim razmjenama i praksama na email: exchange.banjaluka@gmail.com ili na Facebook stranici AIESEC Banja Luka.

(STUDOMAT.ba)