Vijeće mladih Grada Mostara: Kreativna radionica za mlade u sklopu projekta “Drugačiji”

Vijeće mladih Grada Mostara u suradnji sa umjetnicima iz Švedske, organizira kreativne radionice za mlade od 15-25 godina koje će se održati u sklopu projekta - Drugačiji.


kreativne radionice drugaciji vijece mladih mostar

Vijeće mladih Grada Mostara u suradnji sa umjetnicima iz Švedske, organizira kreativne radionice za mlade od 15-25 godina koje će se održati u sklopu projekta “Drugačiji”.

U ovom projektu koji se sastoji od radionica, seminara, prezentacija, diskusija i na kraju izložbe učesnici će istražiti “Drugačije” odnosno živote različitih osoba u gradu Mostaru.

Prva radionica počet će 13.05.2015. godine i trajat će tjedan dana. Svaki dan radionice će trajati oko 4 sata, a vrijeme početka i završetka će se prilagoditi učesnicima.

Svi zainteresirani za radionice mogu se prijaviti putem maila vijece.mladih.mo@gmail.com.

Ono što će se koristi kao tehnika u radionicama zavisi od učesnika. Od crtanja, fotografije, videa, performansa i tako dalje. Radionice će biti više orijentirane prema tome da pošalju vizuelnu poruku koristeći tehniku koju učesnik već poznaje.

Lideri radionica su: Fotografkinja Sofia Runarsdotter, (Švedska), umjetnik Joakim Hansson (Švedska), umjetnik Jusuf Hadžifejzović (BiH), Haris Idriz (Vijeće mladih Grada Mostara).

(STUDOMAT.ba)