Vijeće mladih Grada Mostara: Kreativna radionica za mlade u sklopu projekta “Drugačiji”

Vijeće mladih Grada Mostara u suradnji sa umjetnicima iz Švedske, organizira kreativne radionice za mlade od 15-25 godina koje će se održati u sklopu projekta - Drugačiji.


Vijeće mladih Grada Mostara u suradnji sa umjetnicima iz Švedske, organizira kreativne radionice za mlade od 15-25 godina koje će se održati u sklopu projekta “Drugačiji”.

U ovom projektu koji se sastoji od radionica, seminara, prezentacija, diskusija i na kraju izložbe učesnici će istražiti “Drugačije” odnosno živote različitih osoba u gradu Mostaru.

Prva radionica počet će 13.05.2015. godine i trajat će tjedan dana. Svaki dan radionice će trajati oko 4 sata, a vrijeme početka i završetka će se prilagoditi učesnicima.

Svi zainteresirani za radionice mogu se prijaviti putem maila vijece.mladih.mo@gmail.com.

Ono što će se koristi kao tehnika u radionicama zavisi od učesnika. Od crtanja, fotografije, videa, performansa i tako dalje. Radionice će biti više orijentirane prema tome da pošalju vizuelnu poruku koristeći tehniku koju učesnik već poznaje.

Lideri radionica su: Fotografkinja Sofia Runarsdotter, (Švedska), umjetnik Joakim Hansson (Švedska), umjetnik Jusuf Hadžifejzović (BiH), Haris Idriz (Vijeće mladih Grada Mostara).

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X