Važni životni savjeti koje svi trebaju čuti

Bez obzira na to koliko životnog iskustva imamo i koliko smo radili na sebi, nije naodmet poslušati savjete starijih i iskusnijih. Donosimo nekoliko najkorisnijih životnih savjeta.


sunset 1602288438

Na internetu susrećemo razne savjete koji nam ukazuju na to kako ići kroz život i na šta moramo obraćati pažnju. Teško je reći koji su savjeti najbolji, koji su najkorisniji i koji su pravi, ovoga puta 24 vrlo korisna životna savjeta izrekao je Jackson Brown, sedamdesetdvogodišnji umjetnik sa preko 18 miliona prodatih albuma iza sebe.

1. Budite hrabri. Čak i ako niste, pretvarajte se. Ionako niko ne vidi razliku.
2. Nemojte dozvoliti da telefon prekine i uništi vaše važne trenutke.
3. Nemojte se ustručavati reći što mislite uprkos stavu većine. Baš tu se krije zadovoljstvo.
4. Nemojte spaliti mostove. Bit ćete iznenađeni koliko puta ćete morati prijeći istu rijeku.
5. Ne zaboravite, najveća emocionalna potreba osobe je da se osjeća cijenjeno.
6. Nemojte reći kako nemate dovoljno vremena. Imate dnevno isti broj sati koje su imali Paster, Michelangelo, Majka Tereza, Helen Keller, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson i Albert Einstein.
7. Nemojte se previše razljućivati. Naučite uljudno reći “ne”.

motivation 1602288324
8. Ne upotrebljavajte olako vrijeme ili riječi. Nijedno se ne može vratiti.
9. Ne gubite vrijeme tugujući nad greškama iz prošlosti. Učite iz njih i nastavite dalje.
10. Svakoj osobi treba trenutak pod Suncem, kada će pobjednički podići ruke, spoznajući da je tog dana, tog sata, pružila najviše što je mogla.
11. Jasno definišite svoje prioritete. Niko nikada na samrti nije rekao, “Ah, da sam samo više vremena proveo u kancelariji”.
12. Pružite ljudima drugu priliku, ali ne i treću. Prosuđujte o svom uspjehu prema stepenu u kojem uživate u miru, zdravlju i ljubavi.